Hlavní obsah

Japonská nemocnice 30 let nevědomky využívala vodu do WC ke konzumaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých 30 let pili pacienti a zaměstnanci nemocnice v japonské Ósace vodu sloužící ke splachování záchodů. Voda neměla certifikát zdravotní nezávadnosti a byla označena pouze za užitkovou. Nemocnice to potvrdila koncem října s tím, že důvodem bylo nesprávně umístěné vodovodní potrubí a za nepříjemnosti se omluvila, píše server LADbible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

S vyjádřením přišla nemocnice Osaka University Hospital 20. října. Uvedla, že vodovodní potrubí bylo na určitých místech nemocnice nainstalováno nesprávně – dle jejich informací byly trubky pro pitnou vodu napojeny k záchodům, a to celkem na 120 místech.

Chyby si nikdo nevšiml od otevření nemocnice v roce 1993, vodu určenou ke splachování záchodů tak tamní zaměstnanci a pacienti pili dlouhých 30 let.

Navzdory tomu, že problém přetrvával tak dlouho, jej nikdo nezaregistroval až do chvíle, kdy nemocnice začala stavět novou budovu. Teprve poté jej odhalila inspekce.

Uklízečka na důkaz dobře odvedené práce vypila vodu ze záchodu

Koktejl

Dle informací serveru LADbible se jednalo o podzemní vodu, která neprošla větší kontrolou, byla ovšem pitná. Nemocnice tvrdí, že během vyšetřování nebyla zjištěna žádná zdravotní rizika.

Ředitel a viceprezident nemocnice Kazuhiko Nakatani se všem za způsobené problémy omluvil.

Reklama

Výběr článků

Načítám