Hlavní obsah

Uklízečka na důkaz dobře odvedené práce vypila vodu ze záchodu

Novinky, Matěj Pálka

Jak vyjádřit to, že si za svou prací stojíte? Uklízečka v Číně zvolila poměrně extrémní řešení. Vypila vodu z toalety, kterou právě vyčistila. Její počin byl zachycen na půl minuty trvajícím videozáznamu.

Foto: Novinky

Uklízečka se rozhodla na důkaz dobře odvedené práce vypít vodu z toalety. Ilustrační foto

Článek

Uklízečka se rozhodla pít vodu ze záchodu, aby přesvědčila o kvalitě odvedené práce své nadřízené. Firma, která ji zaměstnává ji označila za „příkladnou pracovnici“. Sama uklízečka situaci poté, co se video stalo virálním, celou situaci okomentovala, že se jednalo o způsob, jak sebe samotnou motivovat k pečlivější práci.

Záznam, kde žena pije vodu ze záchodu, byl pořízen ve společnosti na výrobu hnojiv ve východočínské provincii Šan-tung. Jeho zveřejnění vyvolalo na čínských sociálních sítích vášnivou debatu.

Dělník se při nafukování horkovzdušného balonu proletěl

Koktejl

Zatímco zastánci tvrdí, že se jedná o skutečný vzor pracovitosti a oddanosti svému povolání, odpůrcům se zdá obsah videa nedůstojný. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že k pití vody z toalety donutili nadřízení, jiní zase upozorňují, že v době pandemie koronaviru je takové jednání nezodpovědné.

Společnost, pro kterou uklízečka, již popisuje jako „paní Lou“, pracuje, se však hájí tím, že zaměstnankyně se k činu odhodlala o vlastní vůli. A kolegům a kolegyním ji nadále dává za příklad.

Reklama

Výběr článků

Načítám