Hlavní obsah

Japonec vyrobil až nepříjemně realistického robota

Novinky, Jakub Kynčl

Fem-bot, tedy robot znázorňující ženu, uhranul na výstavě v Číně tisíce lidí. Geminoid F se umí usmívat, mluvit, zpívat a dokonce i vyjadřovat jakési pocity, které vznikají mechanickými procesy v těle fem-bota. Pod gumovým tělem se skrývá jeden z nejkvalitnějších robotů, který kdy spatřil světlo světa. A cílem jeho tvůrce je jediné - vytvořit jednou takového robota, u kterého by lidé nepoznali, že je to robot.

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský robot vypadá a zpívá jako člověk

 
Článek

Stroj Geminoid F vytvořil výtečný konstruktér robotů Hiroši Išiguro z univerzity v jihozápadním městě Ósaka. Jeho androidi jsou extrémně drazí, jeden vychází v přepočtu až na 23 miliónů korun. Geminoid F je ovšem levnější ve snaze, přivést nejmodernější technologie blíže běžným lidem. Cena činí něco málo přes dva milióny korun.

Umí se usmívat, zdvihat obočí a dokonce i hýbat ústy. Co na tom, že vypadá jako krátce po mrtvici. Na stroj jde totiž o neuvěřitelný počin. Umí totiž i mluvit či zpívat.

Išiguro již postavil velké množství humanoidních robotů, přičemž jeden měl dokonce vypadat jako on sám. Podle něj budou roboti jednoho dne tak skvěle propracovaní, že si je budou všichni plést s lidmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám