Hlavní obsah

Jak vypadá ideální zaměstnání? Průzkum odhalil také ideální plat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste někdy přemýšleli nad tím, jak by podle vás vypadalo ideální zaměstnání, zřejmě vás pár vylepšení napadlo. Podobnou anketu nyní uspořádali mezi dvěma tisíci lidmi v Anglii. Z výsledků vyplývá, že lidem záleží na délce pracovní doby, ale také třeba na tom, jestli můžou se šéfem zajít na pivo nebo jak pohodlná je jejich židle v kanceláři.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeden z hlavních požadavků na vysněné zaměstnání byl pochopitelně slušný plat. V Anglii v průměru vychází na 44 tisíc liber ročně, tedy v přepočtu zhruba 111 tisíc korun měsíčně.

Dalším důležitým faktorem byla podle respondentů délka pracovního týdne, která by neměla přesahovat 26 hodin.

Ačkoliv je v České republice poměrně běžné, když zaměstnavatel nabízí pět týdnů dovolené, v Anglii by si představovali ještě o týden víc a jako bonus den volna k narozeninám.

Kancelářské přesčasy efektivitu nezvýší

Finance

Z odpovědí dále vyplývá, že pro zaměstnance není jen důležité, jak dlouho a za kolik budou pracovat, ale roli hrají i mnohem větší detaily.

Pro 95 % respondentů je tak důležitá přátelská atmosféra na pracovišti, hezký výhled z okna či dostupnost. Místo výkonu práce by nemělo být dál než 17 minut cesty z bydliště.

„Zaměstnavatelé musí při navrhování kanceláří zohledňovat různé věci. Řada lidí totiž v průzkumu uvádí, že jsou důležité i takové věci, jakými jsou pohodlná židle, možnost zajít po práci se šéfem na pivo nebo třeba dostatek čaje a kávy na pracovišti,” uvedl Andrew Wood ze společnosti Raja Workplace, která si průzkum u firmy OnePoll objednala.

Anketa

Co je pro vás v zaměstnání nejdůležitější?
Plat
56,7 %
Délka pracovní doby
5,6 %
Atmosféra na pracovišti
32,7 %
Pohodlná židle
1,6 %
Kamarádský šéf
1,4 %
Vybavená kuchyňka
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 32105 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám