Hlavní obsah

Izraelské psy a kočky zachrání před válkou gumové oblečky

CNN, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Izraelci obávající se chystaného útoku na Irák se vedle svých životů strachují i o čtyřnohé mazlíčky. Společnost Supergum Ltd jim proto vyšla vstříc a nabídla speciální gumové protichemické oblečky, jejichž cena se pohybuje od 185 do 350 dolarů (asi 5,55 tis.- 10,5 tis.Kč).

Článek

Supergum Ltd vyrábí v "dobách míru" speciální plyny chránící po nastříkání na oděv jeho majitele před jadernými, biologickými a chemickými smrtícími látkami. "Lidé nám volají už několik měsíců a ptají se, zda jim můžeme nabídnout něco pro jejich miláčky. Svými gumovými oblečky jsme tak jen vyhověli poptávce," říká za společnost sídlící v Tel Avivu její viceprezident Roni Srour.

Gumový obleček se vyrábí ve 3 velikostech. Obsahuje například filtr vzduchu či mechanismus, který se v případě výbuchu doslova přisaje na zvíře a nedovolí tak pronikání škodlivých látek. Jistou ochranu tu nositel oblečku najde na 6 hodin, poté se vybijí baterie. "U jedinců trpících klaustrofobií či jsou přecitlivělí, doporučujeme podávat tabletu jakéhosi zvířecího Valia," říká 1 z vynálezců Zeev Scheiner.

Podle neoficiálních informacích si už několik desítek oděvů objednaly pro své psi izraelská armáda a policie. Irák zaútočil na Izrael už v roce 1991. Tehdy střela 39 Scud zabila 1 člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám