Hlavní obsah

Italská policie využila lamborghini, aby včas dopravila ledvinu k transplantaci

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U důležitých lékařských zákroků se mnohdy hraje o čas. Italská policie proto vyslyšela prosbu o pomoc při transportu ledviny určené k transplantaci. Díky lamborghini ze svého vozového parku přepravila orgán ze severoitalské Padovy do Říma během několika málo hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská policie převezla v lamborghini ledvinu k transplantaciVideo: Reuters

 
Článek

Města Padova a Řím od sebe dělí asi 500 kilometrů a běžně cesta autem zabere i šest hodin, píše agentura Reuters. Ke štěstí pacienta čekajícího na orgán ale disponuje italská policie luxusním sporťákem Lamborghini Huracán, který dokáže jet rychlostí až 320 kilometrů v hodině.

Příslušníci, kteří vyrazili v půl jedenácté ráno z Padovy, díky tomu do cíle dorazili během několika málo hodin.

Muskův aprílový žert s teslaquilou se stal skutečností. Po lahvích se jen zaprášilo

AutoMoto

Policejní sporťák má podle agentury Reuters i několik vylepšení, která ho odlišují od běžných lamborghini. Má třeba systém s kamerami, které umožňují nahrávání, a je také vybaven právě i boxem na přepravu orgánů.

Právě pro ni je auto určeno primárně. Místo nahánění zločinců a silničních pirátů policisté se sporťákem převážejí přes Itálii orgány, plazmu nebo třeba vakcíny.

Reklama

Výběr článků

Načítám