Hlavní obsah

Italka si vzala sebe samu, miluje se nejvíc na světě

Řím

Italka Laura Mesiová měla svatbu, ale nikoho si nevzala, přesněji provdala se sama za sebe. Obřad nijak neošidila - byly na něm družičky, 70 hostů a také třípatrový svatební dort i svatební šaty.

Foto: Profimedia.cz

Laura Mesiová si svatbu užila i bez partnera.

Článek

Mesiová je trenérkou fitness a je toho názoru, že každý musí především milovat sám sebe. Svatba sice nemá žádné právní důsledky, ale jak upozornila stanice BBC, případ Mesiové není ojedinělý. Zájemců o sňatek sám se sebou - sologamii - přibývá na celém světě.

Mesiová zaplatila za celou akci 10 tisíc eur (přes 260 tisíc korun). O sňatku začala uvažovat, když se jí v roce 2015 zhroutil dvanáctiletý vztah.

"Řekla jsem přátelům a příbuzným, že jestli se mi do mých čtyřicátin nepodaří najít spřízněnou duši, provdám se sama za sebe. Když potkám muže, s nímž mne bude čekat budoucnost, budu ráda, ale mé štěstí na tom nezávisí," řekla Italka listu La Repubblica.

Single je nová norma

Mesiová je v Itálii první ženou, která se rozhodla pro tento krok, v květnu se oženil sám se sebou v Neapoli Ital Nello Ruggiero. Jedna japonská cestovní kancelář začala nabízet obřady pro tento typ sňatků už v roce 2014. Službu tohoto druhu lze najít i v USA nebo v Kanadě. "Single je nová norma. Oslavte, že jste sami," nabízí agentura Marry Yourself Vancouver.

Ne všichni ale tento trend chápou. Mezi komentáři k fotografiím ze svatby Mesiové se například objevil tento: "Jak smutné, zešílela jsi, s tvým mozkem to není v pořádku." Mesiová ale podobné názory smetla poznámkou: "Nic a nikdo mi nemůže z tváře vymazat úsměv."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám