Hlavní obsah

Italka si vzala sebe samu, miluje se nejvíc na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italka Laura Mesiová měla svatbu, ale nikoho si nevzala, přesněji provdala se sama za sebe. Obřad nijak neošidila - byly na něm družičky, 70 hostů a také třípatrový svatební dort i svatební šaty.

Foto: Profimedia.cz

Laura Mesiová si svatbu užila i bez partnera.

Článek

Mesiová je trenérkou fitness a je toho názoru, že každý musí především milovat sám sebe. Svatba sice nemá žádné právní důsledky, ale jak upozornila stanice BBC, případ Mesiové není ojedinělý. Zájemců o sňatek sám se sebou - sologamii - přibývá na celém světě.

Mesiová zaplatila za celou akci 10 tisíc eur (přes 260 tisíc korun). O sňatku začala uvažovat, když se jí v roce 2015 zhroutil dvanáctiletý vztah.

"Řekla jsem přátelům a příbuzným, že jestli se mi do mých čtyřicátin nepodaří najít spřízněnou duši, provdám se sama za sebe. Když potkám muže, s nímž mne bude čekat budoucnost, budu ráda, ale mé štěstí na tom nezávisí," řekla Italka listu La Repubblica.

Single je nová norma

Mesiová je v Itálii první ženou, která se rozhodla pro tento krok, v květnu se oženil sám se sebou v Neapoli Ital Nello Ruggiero. Jedna japonská cestovní kancelář začala nabízet obřady pro tento typ sňatků už v roce 2014. Službu tohoto druhu lze najít i v USA nebo v Kanadě. "Single je nová norma. Oslavte, že jste sami," nabízí agentura Marry Yourself Vancouver.

Ne všichni ale tento trend chápou. Mezi komentáři k fotografiím ze svatby Mesiové se například objevil tento: "Jak smutné, zešílela jsi, s tvým mozkem to není v pořádku." Mesiová ale podobné názory smetla poznámkou: "Nic a nikdo mi nemůže z tváře vymazat úsměv."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám