Hlavní obsah

Indům se nechce z věznice, příliš dobře tam vaří

Novinky, Famous.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Odsouzení z indického státu Hindustán vůbec nežádají o kauci, když se dozvědí, že budou sedět za mřížemi věznice Parappana Agrahara. Tamní kuchyně je totiž natolik dobrá a výživná, že se na ni trestanci těší. Zařízení v Bangalore má však dvojnásobek vězňů, takže praská ve švech.

Článek

A situace v oblasti je skutečně kritická. Místní delikventi se ani nezdráhají žádat o propuštění na kauci a mladiství dokonce lžou o svém věku, aby se mohli za mřížemi dobře najíst.

O stravování se stará hinduistická evangelická organizace ISKCON - Mezinárodní společenství pro uvědomování si krišny známé také jako hnutí Hare Krišna. Její členové vaří čistě vegetariánskou, zdravou a vysoce výživnou stravu. Zásobovat vězení v Bangalore začali teprve v květnu, ale už teď trestnice praská ve švech.

Oběd a večeře obsahuje většinou vařenou rýži, dvě vegetariánská a kořenitá luštěninová jídla nazvaná sambar a podmáslí. Během svátků a významných dní dostávají vězni také dezert.

"Když dostáváme chutné, výživné jídlo třikrát denně, proč bychom měli jít ven a páchat tam trestnou činnost?" podivuje se recidivista Raja Reddy, který byl během třiceti let odsouzen již dvacetkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám