Hlavní obsah

Indický chlapec dodělával domácí úkol během jízdy na mopedu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní záběry, na nichž žena řídí moped a před sebou i za sebou má po jednom dítěti, pocházejí z blíže nespecifikované části Indie. Kromě toho, že se žádný z cestujících neobtěžoval použít helmu, chlapec sedící vzadu za jízdy dokončoval domácí úkol, píše deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Video natočil jeden z tamních účastníků silničního provozu jedoucích opodál. Na záběrech je viditelné, jak žena veze své děti do školy, zatímco chlapec sedící za svou matkou po cestě dopisuje domácí úkol.

Je až podivuhodné, s jakým klidem dítě v rušném provozu dokáže plnit své školní povinnosti. Aniž by si to však jeho matka uvědomovala, bylo během jízdy vystaveno velkému riziku úrazu. Najetí do sebemenší jámy či jakýkoliv nečekaný manévr by mohl při nepozornosti a absenci helmy skončit neštěstím.

Deník Daily Mail píše, že indičtí žáci jsou vystavováni velkému tlaku, neboť při nesplnění domácího úkolu musí čelit tvrdým trestům.

Dokončovat úkol na poslední chvíli během jízdy na mopedu se ale zdá být poněkud nešťastným řešením, neboť na indických silnicích přijde každoročně o život okolo 150 tisíc lidí. Lidé si však z nepříznivých statistik odmítají vzít ponaučení a pravidla silničního provozu neustále ve velké míře porušují.

Reklama

Výběr článků

Načítám