Hlavní obsah

I policejní služebna může být chytrá. Obejde se bez policistů

Novinky, zkr
Dubaj

Novou policejní služebnu v Dubaji lze opravdu označit jako chytrou. Je totiž plně automatizovaná, nepracují v ní žádní policisté a vše se vyřizuje elektronicky. Nemusí se sem proto bát ani lidé, kteří mají z jakéhokoliv důvodu z uniformovaných příslušníků strach, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubaji funguje chytrá policejní služebna, nejsou v ní potřeba policistéVideo: Reuters

 
Článek

Služebna je otevřena 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. „Tato stanice je považována za první svého druhu,” uvedl nadporučík Ahmed Al Jallaf s tím, že na místě samém nejsou žádní zaměstnanci.

Za pomoci chytré digitální podlahy a dotykové obrazovky si lidé vyberou jednu z 25 nabízených služeb. Mohou vyřizovat dopravní přestupky, hlásit kriminální činy nebo odevzdávat a vyzvedávat si ztracené věci.

Pro potvrzování žádostí jsou prostřednictvím videohovorů spojeni s příslušným policistou, který vše podepíše, orazítkuje, naskenuje a pošle zpět. Komunikovat zde může klient podle svého výběru hned v šesti jazycích.

„Benefitem této služebny je soukromí, které nabízí. Hlavně pro ženy. Ale i pro muže, kteří mají strach nebo fóbii z policejních stanic. Tady to vypadá spíš jako v obchodě nebo v kavárně,“ dodal Jallaf s tím, že v interiéru nechybí třeba bankomaty či automat na kávu.

Reklama

Výběr článků

Načítám