Hlavní obsah

Hvězdy sázejí na přírodní produkty

Novinky, Herbert Kratzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laici i odborníci se kupodivu shodují: ženská krása leze pěkně do peněz. Pomineme-li nejčerstvější módní výstřelky, jimž vévodí sumy vyrážející dech, stále zbývají kosmetické prostředky, které napravují prohřešky nejen matky Přírody, ale i nevhodného životního stylu. Ani ty nejsou právě nejlevnější.

Článek

Vyvrátit tento obecně přijímaný mužský omyl se pokusily osoby nejpovolanější - hvězdy filmového a pěveckého nebe, pro něž je každodenní péče o vlastní vzhled součástí jejich profesionální přípravy.

Kylie pije Evian

Kupodivu nehýří názvy slovutných firem, ale mnohdy spoléhají na staré metody a recepty, jež se osvědčily už jejich matkám a babičkám. Na minerální vodu Evian nedá dopustit australská majitelka nejkrásnějšího zadečku, zpěvačka Kylie Minogueová. Denně jí vypije minimálně dva litry.

Nevyhýbá se ani čaji nebo kávě, které ovšem konzumuje jenom v malých dávkách. Alkoholu se brání jako čert kříži.

Růže a meruňky

Hollywoodská kráska a nejlépe placená herečka Julia Robertsová, zarputile přísahá na čisté přírodní produkty. Na obličej nepoužívá nic jiného než růžový krém a olej. Tvrdí, že přípravky získané z královny květin jsou pravým balzámem nejen pro pokožku, ale také pro duši.

Obdobného mínění je i jedna z protagonistek kultovního seriálu Přátelé Jennifer Anistonová. Manželka Brada Pitta, která se pyšní hladkou pletí, však preferuje meruňky, přesněji řečeno dětský olej s jejich výtažky. Ve sprše si ho natírá na mokrou kůži, od hlavy až po paty. Chvíli ho nechá působit, aby se vsákl, a poté se osuší. Pochvaluje si i jeho blahodárné účinky na zdrsnělé lokty, kolena a šlapky nohou.

Zelenina a nic jiného

Riziko nadměrné hladiny cholesterolu, vysokého krevního tlaku, tloustnutí i infarktu se rozhodla preventivně vyloučit modelka a moderátorka Michelle Hunzikerová.

Pomáhá jí v tom ryze vegetariánská strava, na niž se vrhla už před deseti lety. Zejména saláty, jichž si dopřává podle chuti, udržují její postavu štíhlou a pružnou. Nemluvě o specifické sestavě cvičení, které se skládá z prvků jógy, gymnastiky a hlubokých nádechů a výdechů, již dennodenně provozuje.

Přibývající léta úspěšně popírá i třiapadesátiletá německá herečka Iris Berbenová, která také sází zejména na rostlinné produkty. Zatímco většina dam jejího věku dává přednost šatům upnutým ke krku a límečkům, sama se pyšní odvážnými dekolty. Za příjemný pohled na zralé poprsí vděčí pleťové masce složené z pyré ze salátových okurek a šlehačky s kapkou citrónového oleje.

Na zkrášlující účinky zeleniny nedá dopustit ani německá rockerka Nena. Zejména v její syrové podobě. Nejde u ní o náhlý rozmar. Konzumuje ji totiž už více než dvacet let a trvá na tom, že právě její zásluhou nepřibyla ani deko a cítí se naprosto zdravě.

Mooreová preferuje tradici

Elixír mládí se zřejmě podařilo objevit i exmanželce představitele drsných mužů Bruce Willise, herečce Demi Mooreové. Proto nijak nepřekvapuje, že o její milostnou přízeň usilují i muži o desítku let mladší.

Žádný alchymistický zázrak se však nekoná. Hrdinka Neslušného návrhu a Skandálního odhalení je totiž věrná "šminkám" francouzské firmy LeClerc, které vyrábějí od roku 1881. A její pokožka si v nich přímo libuje.

Na své vlasy je právem hrdá další hollywoodská hvězda, Meg Ryanová, známá především z romantických komedií (Samotář v Seattlu, Francouzský polibek), jež šířkou úsměvu úspěšně konkuruje Julii Robertsové. Vysoký lesk blonďaté kštice dociluje používáním přípravků s extrakty z kůry třešní. Bezpodmínečně ovšem trvá na tom, že nesmějí být otestovány na zvířatech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám