Hlavní obsah

Hvězdou vystoupení nebyl irský prezident, ale jeho pes

Nedělní vystoupení irského prezidenta Michaela Higginse před jeho sídlem mělo nečekanou hvězdu. Společnost mu totiž dělal jeden z jeho psů, sedmiměsíční štěně Misneach. Záběry, jak se pes snaží upoutat páníčkovu pozornost a jak ho prezident láskyplně odstrkuje, se staly hitem sociálních sítí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při rozhovoru irského prezidenta na sebe veškerou pozornost strhl jeho pesVideo: ÁRAS AN UACHTARÁIN, AP

 
Článek

Prezident točil rozhovor pro irskou televizi RTÉ u příležitosti vzpomínky na herce Toma Hickeyho, který v sobotu zemřel. Kamera irské televize zabírala prezidenta od pasu nahoru a bylo vidět, že Higgins při vzdávání holdu svému zesnulému příteli neustále pohybuje rukou.

O den později pak jeho kancelář na Higginsových sociálních účtech zveřejnila video, které vše osvětlilo. Prezidentovi totiž u mikrofonu dělalo společnost jeho sedmiměsíční štěně bernského salašnického psa jménem Misneach (Odvaha).

Neodbytný pes se dožadoval páníčkovy pozornosti a okusoval mu ruku. Nutno dodat, že osmdesátiletého prezidenta štěně z míry nevyvedlo a on celý rozhovor dokončil bez jediného zaváhání.

Hravý retrívr okradl reportérku v přímém přenosu, video se stalo senzací

Koktejl

V prezidentském sídle Áras An Uachtaráin v Dublinu jsou na psy zvyklí. Prezident je milovníkem bernských salašnických psů. Již dříve vlastnil dva, psa jménem Bród (Hrdost) a fenku Síodu (Hedvábí). Po smrti fenky loni v září si prezident pořídil další štěně, aby dělalo Bródovi společnost.

Irové na sociálních sítích neskrývali své nadšení z prezidenta a jeho vášně k psům. „Je jasně vidět, jak ten pes svého páníčka miluje,“ napsal jeden uživatel na Instagramu. „Krásný obrázek skvělého prezidenta a jeho společníka,“ pochvaloval si další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám