Hlavní obsah

Husajn s Bushem se shodnou jedině v otázce bot

Novinky, hindustantimes.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

V napjaté atmosféře kolem hrozící války v Iráku se konečně podařilo objevit alespoň jedinou věc, kterou mají americký prezident George Bush a irácký vůdce Saddám Husajn společnou: oba nosí stejnou značku italských ručně šitých bot.

Foto: Matěj Laštovka

Zatmění Slunce v Ostravě

Článek

Italského výrobce obuvi Vito Artioli překvapilo, když se mu na stole sešly dvě objednávky - jedna z Ameriky a druhá z Iráku. Bush si objednal boty jako první, zanedlouho jej následoval jeho irácký nepřítel na život a na smrt, jenž si řekl hned o patnáct párů. A světe div se - tři z druhů, které chce Saddám, chce i George!

Husajn je ve výběru bot odvážnější

Vito (66), který provozuje svoji firmu s otcem Severinem (98) a synem Andreou (33) v italském módním městě Miláně, prohlásil: "Boty pro důležité osobnosti vyrábíme léta. Ale mít v tomto politickém ovzduší za zákazníka Bushe i Husajna je divný pocit. Tak alespoň doufejme, že se naučí kráčet spolu bok po boku."

Vito dále prozradil, že kromě tří druhů bot, které si vybrali oba státníci shodně, se jejich vkus značně liší. Bush preferuje klasický styl z telecí kůže, zatímco irácký vůdce neváhá sáhnout po různých typech materiálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám