Hlavní obsah

Humrovi zachránilo život vzácné zbarvení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by zřejmě skončil stejně jako ostatní humři ve vařící vodě a později na talíři. Jeho zbarvení mu ale zachránilo život. Vzácný modrý humr skončil v zoo v americkém Ohiu, kde našel nový domov, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Modrý humr je velmi vzácný. Ilustrační foto

Článek

Modré zbarvení má přibližně jeden ze dvou milionů humrů. Když se tak jeden z nich objevil v restauraci ve městě Cuyahoga Falls v Ohiu, dostal jméno Clawde. A posuďte sami - snědli byste zvíře, které už má jméno?

Personál restaurace tak začal Clawdovi hledat nové útočiště, které nakonec našel v nedaleké zoo. „Museli jsme jednat rychle a nachystat mu nový domov,” uvedla Akron Zoo.

„Clawde se nyní aklimatizuje ve speciálním prostředí, které jsme pojmenovali jako ‚Clawdovu zašívárnu‘. Jedná se o speciální nádobu s vodou,” doplnila zoo, která následně humra umístí do pavilonu s ještěrkami. Ten je ale momentálně kvůli koronavirové pandemii uzavřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám