Hlavní obsah

Humanoidní robot Atlas překvapil dokonalými gymnastickými cviky

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Stojky, kotouly, otočky nebo výskoky, to vše bez jediného zaškobrtnutí. Humanoidní robot Atlas dokáže naprosto precizně provádět gymnastická cvičení, aniž by ztratil rovnováhu. Video z jeho „tréninku“ zprostředkovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Robot Atlas předvádí své gymnastické dovednostiVideo: Reuters

 
Článek

Humanoida vyvinula americká společnost Boston Dynamics, která má na svém kontě řadu robotů s nejrůznějšími schopnostmi. Atlas podle jejích zástupců používá nohy, ruce a trup k mnoha gymnastickým úkonům, které imitují pohyby skutečných atletů. Díky novému algoritmu jednotlivé prvky sestavy plynule navazují jeden za druhým.

Výkonů robot dosahuje díky dílům vytištěným na 3D tiskárně, které mu dávají potřebný poměr síly k jeho hmotnosti a umožňují mu, aby se pohyboval s naprostou přesností a obratností.

Společnost už v minulosti předvedla, jak Atlas běží v přírodě a zdolává překážku, nebo přeskakuje z krabice na krabici včetně závěrečného salta vzad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám