Hlavní obsah

Hladové opice přepadly na zastávce cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Banda vyhladovělých opic na hongkongské autobusové zastávce obklíčila skupinu cestujících, kteří vystupovali z vozidla, a pořádně je vyděsila. Počet zvířat se liší, různé zdroje citují, že jich bylo třicet až čtyřicet. Ve čtvrtek o tom informovala místní média.

Foto: archiv Valachy tour

Součástí Bike Valachy budou opět i závody dětí, jejich patronem je známý paralympionik Jiří Ježek.

Článek

Incident se odehrál ve středu na území Lion Rock Country Park. Opice, které se zřejmě živí hlavně nalezenými odpadky a zdechlinami, se rozeběhly směrem k vystupujícím lidem. Ti ve zděšení ihned přivolali na pomoc policii.

Když po chvíli na místo dorazil hajný, aby případ vyřešil, zvířata se najednou rozutekla do místního svahu, napsal deník South China Morning Post.

Makakové se již stali běžnou součástí hongkongského venkova. Jen zřídka se však přibližují k lidem nebo se potulují v obydlených oblastech.

Během zimního období se opice k potravě dostávají hůře.

Reklama

Související články

Opice zaneřádily indické velvyslanectví

Na indické velvyslanectví v nepálské metropoli Káthmándú si zřejmě zasedly místní opice. Stádo lidoopů zaútočilo na ambasádu a napadlo její zaměstnance, kteří...

Frustrovaná opice vymáhá od lidí cigarety

Údajně sexuální frustrace dovedla samičku šimpanze z čínské zoologické zahrady k tomu, že s oblibou sahá po cigaretách, které loudí od návštěvníků. Kromě toho...

Výběr článků

Načítám