Hlavní obsah

Hitler měl syna s mladičkou Francouzkou, který pak bojoval proti nacistům

Novinky, pst

Na základě nových důkazů se ukázalo, že nacistický vůdce Adolf Hitler měl nemanželského syna s mladičkou Francouzkou. Příběh syna, který svého otce nikdy nespatřil a proti německým vojákům za druhé světové války bojoval, přibližuje francouzský časopis Paris's Le Point.

Foto: Profimedia.cz

Adolf Hitler na dobové fotografii

Článek

Jediným známým synem vůdce Třetí říše měl být Jean-Marie Loret, který zemřel v roce 1985 v 67 letech. S Hitlerem se nikdy nesetkal a matka mu identitu otce odhalila až těsně před svou smrtí na počátku 50. let. Loret se rozhodl zveřejnit důkazy o identitě svého otce až na konci 70. let. První kniha s názvem Tvůj otec se jmenoval Hitler vyšla už v roce 1981. Nyní vychází její druhé vydání rozšířené o nové důkazy.

Hitler se nikdy nepřihlásil k žádnému dítěti. Během opušťáků během 1. světové války, kdy bojoval v zákopech ve Francii, se v městečku Fournes-in-Weppe seznámil v červnu roku 1917 s šestnáctiletou Charlotte Lobjoie.

"Měl skicovací blok a něco kreslil. Všechny dívky byly zvědavé a chtěly vědět co. Vybraly mne, abych to zjistila," popsala začátek krátké známosti matka synovi až s odstupem desítek let. Jean-Marie se narodil v březnu 1918.

Podle vzpomínek Loretovy matky miloval Hitler procházky po okolí. Ovšem ty prý dopadaly špatně, protože Hitler při nich začal pronášet proslovy k imaginárnímu publiku a přecházel do němčiny a k politicko-historickým tématům, kterým Charlotte nerozuměla. Hitler pak propadal zuřivosti.

Hitlerův syn bojoval s Němci

Postavení Jean-Marii v meziválečné Francii bylo podobně jako u dalších dětí války zplozených s německými vojáky těžké. Ostatní jim nadávali do dětí "Bošů". Matka odmítala o otci cokoli prozradit a chlapce ve 30. letech adoptovala rodina Loretových, ale udržovali dál kontakt. V roce 1939 bojoval Jean-Maria Loret na Maginotově linii a pak se zapojil do podzemního hnutí odboje pod přezdívkou Clement.

Odhalení identity otce uvrhlo Loreta do deprese, kterou překonal podle svých slov neustálou prací. Nebral si dovolené, neměl žádné koníčky, 20 let nezašel do kina. Nakonec se vrhl na sbírání důkazů o svém biologickém otci.

Testy ukázaly, že mají stejnou krevní skupinu a dokonce rukopis. Také fotografie dokládají podobnost rysů.

Vyšlo rovněž najevo, že přestože Hitler se nikdy k žádnému dítěti nepřihlásil, nosili němečtí důstojníci Loretově matce obálky s penězi i během druhé světové války. Po smrti matky pak Jean-Maria nalezl schované obrazy s Hitlerovým podpisem. A v Německu se nezávisle na tom objevil Hitlerův obraz žen, která se velmi podobala  Charlotte Lobjoie.

Právník Francois Gibault, se kterým se přišel Loret poradit v roce 1979, zda odhalovat identitu svého biologického otce, prohlašuje, že Loretovy děti mají nárok na autorské poplatky z vydávání Mein Kampfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám