Hlavní obsah

Herec Tony Curtis to má stále rád horké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět svateb, čtyři rozvody, šest dětí, problémy s alkoholem a drogami, zářivé filmové úspěchy, ale i hluboké pády. Hollywoodská legenda Tony Curtis v pátek oslavil osmdesátiny.

Článek

Někdejší tmavovlasý idol sice neslyší na jedno ucho, má voperován by-pass a trpí vysokým tlakem, ale jinak je ve skvělé formě. Ženy a Tony, to bylo oblíbené mediální téma. Curtis stárne, jeho manželky mládnou. Jen první - herečka Janet Leighová - byla vrstevnice, jeho poslední manželka Jill je o 45 let mladší. Z šesti dětí se "potatila" nejvíc jeho druhá dcera, známá herečka Jamie Lee Curtisová, kterou má z prvního manželství.

Ve slavné komedii Někdo to rád horké (1959) exceloval vedle Jacka Lemmona a Marilyn Monroe. Za roli vězně v Kramerově dramatu Útěk v řetězech (1958) získal jedinou nominaci na Oscara. Celkem hrál přes 120 rolí. Na vrcholu, v roce 1968, se zúčastnil filmového festivalu v Karlových varech.

Curtis už se na plátně v posledních letech moc neobjevuje, jak říká - nebaví ho hrát staříky. Podle některých kritiků ale byla posledním slušným snímkem, který natočil, detektivka Rozbité zrcadlo v roce 1980. Nedávno se ale zhostil divadelní role milionářského svůdníka Osgooda Fieldinga III. ve svém osudovém muzikálu Někdo to rád horké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám