Hlavní obsah

Herec Sean Connery je vyšetřován kvůli stavebnímu skandálu

Malaga

Britský filmový herec Sean Connery má mrzutost se španělskou justicí. Vyšetřovatelé z Marbelly podezřívají někdejšího představitele Jamese Bonda a jeho manželku Micheline Roquebruneovou z toho, že jsou zapleteni do skandálu s nemovitostmi v tomto jihošpanělském letovisku. Na konec května byl manželský pár předvolán k výslechu před vyšetřovacího soudce, proniklo v pátek podle agentury DPA ze španělských justičních kruhů.

Článek

V aféře jde o vilu Malibu, která dříve patřila Connerymu a kterou později podle listu El Mundo s velkým ziskem prodal. O finanční zhodnocení Conneryho nemovitosti se údajně postarala skutečnost, že na pozemku byl postaven čtyřpatrový dům s luxusními byty. Stavební povolení na tuto budovu bylo vydáno v době, kdy úřad starosty Marbelly zastával proslulý a obávaný stavební podnikatel, miliardář Jesús Gil y Gil.

Při stavbě nové budovy údajně nebylo všechno zcela čisté. Za starostování Gila, který zemřel v roce 2004, bylo letovisko Marbella na Costa del Sol "hnízdem korupce".

Connery a jeho manželka budou vyšetřováni mimo jiné kvůli podezření z daňových úniků a praní peněz. Do skandálu je údajně zapleteno dalších více než 20 podezřelých, mezi nimi i několik právníků.

Policie podle zprávy v listu El Mundo ve středu prohledala několik kanceláří a zajistila četné podklady. Svou akci pojmenovala Operace Goldfinger - v narážce na bondovku Goldfinger z roku 1964, v níž Connery hrál hlavní roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám