Hlavní obsah

Herec Harrison Ford nebude potrestán za zpackané přistání

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký herec Harrison Ford vyvázne bez trestu za své nepovedené únorové přistání v Kalifornii. Čtyřiasedmdesátiletý Ford tam se svým strojem dosedl na pojezdovou dráhu určenou k přípravě letadel na start, a navíc docela těsně minul Boeing 737 se 116 lidmi na palubě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po přistání se Ford označil za ňoumu, který přistál omylem na pojezdové drázeVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál v polovině února na letišti Johna Waynea nedaleko Los Angeles. Ford se za přistání omluvil, prý ho rozhodily turbulence od jiného letadla startujícího nedaleko. „Já jsem ten ňouma, co přistál na pojezdové dráze,“ uvedl pak herec v komunikaci s dispečerem.

Nehodu vyšetřoval Federální úřad pro letectví (FAA), který se ale rozhodl herce nepotrestat. Uvedl to Fordův právník.

„FAA v záležitosti provedl řádné vyšetřování a rozhodl, že není potřeba přistoupit k potrestání. Úřad vzal v potaz, že pan Ford dlouhodobě dodržoval federální letecké předpisy a také jeho spolupráci při vyšetřování,“ citovala BBC hercova právního zástupce Stephena Hofera.

Ford je zkušeným pilotem, podle Hofera má pilotní licenci přes 20 let a nalétal přes 5000 hodin.

V roce 2015 po selhání motoru přistál s cvičným strojem z druhé světové války na golfovém hřišti u Los Angeles. Při manévru zavadil o korunu stromu, z nehody vyvázl se zraněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám