Hlavní obsah

Had jako ze sci-fi má hlavu na obou koncích svého těla

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký stát Jižní Karolína má novou zvířecí celebritu. Stala se jí 35 centimetrů dlouhá, dvouhlavá užovka. Tento had se navíc liší i od ostatních dosud známých hadích hybridů. Má totiž hlavu na obou koncích svého těla, ne vedle sebe.

BEZ KOMENTÁŘE: Had nemá ocas, na každém konci má totiž hlavu

 
Článek

Unikátního tvora našla Tina Stewartová na zahradě svého domu. Chvíli si myslela, že jde pouze o obyčejnou užovku a nepřikládala tudíž přítomnosti neškodného plaza žádnou pozornost. Až po několika minutách si všimla, že s hadem není něco v pořádku.

„Chvíli mi to trvalo, ale pak jsem si všimla, že má hlavu na každém konci těla. Vypadají, že fungují obě stejně, mají dvě oči, dva jazyky, jen jedna z nich je o něco větší,“ říká Tina Stewartová.

I přes dvojhlavost nemá plaz žádný problém s pohybem a koordinací. Tělo řídí obě hlavy bez komplikací.

Tina Stewartová nevěnovala hada odborníkům, ale svým dětem Prestonovi a Savanně Logan, jako nového domácího mazlíčka. Had, který není jedovatý a živí se převážně hmyzem a červy, se stal ihned miláčkem celé rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám