Hlavní obsah

Futurologové slibují důkaz o posmrtné existenci duše i kontakt s UFO

Novinky, pst

Jaké to bude na Zemi za deset nebo sto let? Už příští rok se podle ruského futurologa Valdimira Streleckého můžeme těšit na vědecký důkaz, že duše existuje i po smrti. Většina z nás se má také kromě vyčerpání ropy dožít pilulek na posílení intelektu a terapie, která náš život prodlouží do 120 let. Takže ti nejmladší se dočkají i navázaní kontaktu s mimozemskou civilizací v roce 2114.

Článek

Podobné předpovědi se většinou nevyplní, přestože list Pravda, který Streleckého pohled do budoucnosti uveřejnil, zdůrazňuje, že vše se zakládá na kvalifikovaném odhadu na základě současných výzkumů a konzultacích s jinými odborníky.

Vědou se zaštiťuji i předpovědi World Future Society, jejichž časovou osu si můžete koupit na internetu za tři dolary. Zde je syntéza obou předpovědí.

2009-2025: Do výroby začnou být zavádění androidi (člověku podobní roboti).

2010: Vědecký důkaz o posmrtné existenci duše. Počítače a na ně napojené domácí přístroje začneme ovládat stále častěji hlasem. Automatické příruční překladače zvládnou tlumočení jednoduché konverzace v cizím jazyce.

2010-2012: Státy Evropy, Ameriky a Tichomoří vytvoří ohromné regionální bloky. Na Měsíci přistane rusko-čínský lunochod. Rozvoj komerční vesmírné turistiky.

2011: Bude objevena vakcína proti AIDS.

2011-2023: Imigrační tlaky z Blízkého východu se stanou vážným problémem pro Evropu. Demokratické systémy v Evropě a Spojených státech se ocitnou v hluboké krizi a budou nahrazeny více autokratickými režimy.

2012: Farmaceutické firmy nabídnou pilulky zesilující intelektuální schopnosti. Lékaři budou mít kompletní 3D obraz našeho těla, společně s informací o fungování jednotlivých orgánů díky novým skenovacím technikám a senzorům.

2013: Bude otevřena první továrna na produkci syntetického masa.

2014: Superpočítač na bázi DNA bude stejně rychlý jako lidský mozek. Biometrické skenování začne nahrazovat identifikační karty.

2015-2025: Radioaktivní odpad bude shromážděn a vystřelen do vesmíru. Až 25 procent televizních hvězd budou uměle vytvořené počítačové osobnosti.

2016: Svět vyčerpá zásoby ropy. Lékaři budou mít k dispozici přibývající počet syntetických orgánů, které budou moci nahradit pacientům jejich již nefunkční srdce, plíce, ledviny.

2018: Do domácností postupně proniká holografická televize.

2020: Počítače budou moci kontrolovat a upravovat naše sny pro lepší emoční rovnováhu.

2022: Člověk přistane na Marsu.

:. První základna na Marsu v představách NASAfoto: NASA

2025: Vědci odhalí způsob, jak prodloužit lidský život do 120 let. Studenti se budou učit podle individuálních programů.

2026: Stvoření umělé inteligence. Robotů bude ve vyspělých státech stejně nebo více jako lidí. Implantované emoční čipy budou kontrolovat chování recidivistů.

2027: Radioteleskopy zachytí signály od mimozemské civilizace. Ve vesmíru bude vybudován první hotel pro několik set hostů.

2029: Bude vytvořen první kyborg, tedy bytost kombinující živé a umělé tkáně a struktury.

2030-2080: Lidstvo začne průmyslově využívat arktickou a především antarktickou oblast. Obnovitelné energie plně nahradí získávání energie z fosilních paliv.

2030: Budou vyvinuty nové terapie na zastavení stárnutí. Mozkové implantáty vylepší lidské funkce.

2032: Roboti překonávají po fyzické a mentální stránce člověka.

2035: Roboti plně zastanou veškerou práci. Postavení lunární základny o velikosti vesnice. Na oběžné dráhu budou umístěny první kosmické továrny.

2040: První teleportace člověka.

2060: Vybudování první kolonie na Marsu.

2069: Rusko a Čína válčí o Sibiř.

2075: Eutánázie je celosvětově legalizována.

2090: První podmořská města.

2110: Transexuálové budou tvořit pět procent lidské populace.

2114: Lidstvo naváže kontakt s mimozemskou civilizací.

Budoucnost nás však nejspíš překvapí. Plno podobných předpovědí již ohlásilo třetí světovou válku – s odvoláním na Nostradama. Varovaly před katastrofami, které se nestaly, nebo naopak nedokázaly předvídat vytvoření internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám