Hlavní obsah

Futurologové slibují důkaz o posmrtné existenci duše i kontakt s UFO

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké to bude na Zemi za deset nebo sto let? Už příští rok se podle ruského futurologa Valdimira Streleckého můžeme těšit na vědecký důkaz, že duše existuje i po smrti. Většina z nás se má také kromě vyčerpání ropy dožít pilulek na posílení intelektu a terapie, která náš život prodlouží do 120 let. Takže ti nejmladší se dočkají i navázaní kontaktu s mimozemskou civilizací v roce 2114.

Článek

Podobné předpovědi se většinou nevyplní, přestože list Pravda, který Streleckého pohled do budoucnosti uveřejnil, zdůrazňuje, že vše se zakládá na kvalifikovaném odhadu na základě současných výzkumů a konzultacích s jinými odborníky.

Vědou se zaštiťuji i předpovědi World Future Society, jejichž časovou osu si můžete koupit na internetu za tři dolary. Zde je syntéza obou předpovědí.

2009-2025: Do výroby začnou být zavádění androidi (člověku podobní roboti).

2010: Vědecký důkaz o posmrtné existenci duše. Počítače a na ně napojené domácí přístroje začneme ovládat stále častěji hlasem. Automatické příruční překladače zvládnou tlumočení jednoduché konverzace v cizím jazyce.

2010-2012: Státy Evropy, Ameriky a Tichomoří vytvoří ohromné regionální bloky. Na Měsíci přistane rusko-čínský lunochod. Rozvoj komerční vesmírné turistiky.

2011: Bude objevena vakcína proti AIDS.

2011-2023: Imigrační tlaky z Blízkého východu se stanou vážným problémem pro Evropu. Demokratické systémy v Evropě a Spojených státech se ocitnou v hluboké krizi a budou nahrazeny více autokratickými režimy.

2012: Farmaceutické firmy nabídnou pilulky zesilující intelektuální schopnosti. Lékaři budou mít kompletní 3D obraz našeho těla, společně s informací o fungování jednotlivých orgánů díky novým skenovacím technikám a senzorům.

2013: Bude otevřena první továrna na produkci syntetického masa.

2014: Superpočítač na bázi DNA bude stejně rychlý jako lidský mozek. Biometrické skenování začne nahrazovat identifikační karty.

2015-2025: Radioaktivní odpad bude shromážděn a vystřelen do vesmíru. Až 25 procent televizních hvězd budou uměle vytvořené počítačové osobnosti.

2016: Svět vyčerpá zásoby ropy. Lékaři budou mít k dispozici přibývající počet syntetických orgánů, které budou moci nahradit pacientům jejich již nefunkční srdce, plíce, ledviny.

2018: Do domácností postupně proniká holografická televize.

2020: Počítače budou moci kontrolovat a upravovat naše sny pro lepší emoční rovnováhu.

2022: Člověk přistane na Marsu.

:. První základna na Marsu v představách NASAfoto: NASA

2025: Vědci odhalí způsob, jak prodloužit lidský život do 120 let. Studenti se budou učit podle individuálních programů.

2026: Stvoření umělé inteligence. Robotů bude ve vyspělých státech stejně nebo více jako lidí. Implantované emoční čipy budou kontrolovat chování recidivistů.

2027: Radioteleskopy zachytí signály od mimozemské civilizace. Ve vesmíru bude vybudován první hotel pro několik set hostů.

2029: Bude vytvořen první kyborg, tedy bytost kombinující živé a umělé tkáně a struktury.

2030-2080: Lidstvo začne průmyslově využívat arktickou a především antarktickou oblast. Obnovitelné energie plně nahradí získávání energie z fosilních paliv.

2030: Budou vyvinuty nové terapie na zastavení stárnutí. Mozkové implantáty vylepší lidské funkce.

2032: Roboti překonávají po fyzické a mentální stránce člověka.

2035: Roboti plně zastanou veškerou práci. Postavení lunární základny o velikosti vesnice. Na oběžné dráhu budou umístěny první kosmické továrny.

2040: První teleportace člověka.

2060: Vybudování první kolonie na Marsu.

2069: Rusko a Čína válčí o Sibiř.

2075: Eutánázie je celosvětově legalizována.

2090: První podmořská města.

2110: Transexuálové budou tvořit pět procent lidské populace.

2114: Lidstvo naváže kontakt s mimozemskou civilizací.

Budoucnost nás však nejspíš překvapí. Plno podobných předpovědí již ohlásilo třetí světovou válku – s odvoláním na Nostradama. Varovaly před katastrofami, které se nestaly, nebo naopak nedokázaly předvídat vytvoření internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám