Hlavní obsah

Francouzská ministryně zpanikařila, když jí ujelo auto s rouškou

Novinky, tcs

Horké chvilky si prožila před slavnostní přehlídkou k výročí pádu Bastilly 14. července novopečená francouzská ministryně průmyslu Agnès Pannier-Runacherová. Vystoupila z vozu a dala se do řeči s ostatními politiky, když si náhle uvědomila, že nemá roušku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Naprosté zděšení: Francouzské ministryni při oficiální oslavě ujelo auto s rouškouVideo: Reuters

 
Článek

Ministryni vysadil vůz na Place de la Concorde. Krátce nato bylo možné zahlédnout ve tváři političky výraz nefalšované paniky, když si uvědomila, že její rouška zůstala v odjíždějícím autě.

Kamery zachytily, jak následně Pannier-Runacherová cosi podrážděně vysvětluje muži stojícímu poblíž - nejspíš příslušníkovi ochranky - a pak si přitiskne ruce na ústa, dokud kdosi nepřispěchá s rouškou náhradní.

Francie slaví výročí dobytí Bastily skromnou přehlídkou

Evropa

Nervozita je pochopitelná. Tentýž den totiž francouzský prezident Emmanuel Macron vyzýval občany Francie, aby své roušky nosili v uzavřených prostorách i na venkovních hromadných akcích.

Následně Macron oznámil, že od srpna bude vzhledem k vývoji pandemie koronaviru nošení roušek v uzavřených prostorách ve Francii povinné. Později premiér Jean Castex informoval, že tuto povinnost Francie zavede už od příštího týdne.

Až dosud Francie vyžadovala nošení pokrývek obličeje v prostředcích veřejné hromadné dopravy a v těch veřejných prostorech, kde není možné dodržovat patřičné rozestupy. Například v obchodech ale nošení roušek povinné v současnosti není.

Země do pátečního dopoledne eviduje přes 173 tisíc případů covidu-19, s nemocí zemřelo 30 120 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám