Hlavní obsah

Fotograf zachytil "smějící se" sovu

Novinky, Jakub Kynčl
Los Angeles

Profesionální fotografové mají výjimečné zaměstnání. Zvláště pak ti, kteří se živí focením divoké přírody a mají o odbyt fotografií postaráno. Tin Man Lee ušel v Olympijském národním parku ve státě Washington mnoho kilometrů, aby mohl nafotit několik druhů ptáků v jejich přirozeném prostředí. A o snímcích, které pořídil, se mu ani nesnilo.

Foto: Tin Man Lee, Profimedia.cz

Sova působí na snímku značně směšně.

Článek

"Na začátku jara přilétá do státu Washington velké množství sovic sněžných za potravou. Dostat se na místo nebylo lehké, byla to procházka dlouhá osm kilometrů, která vedla pískem a vysokou trávou ve značně silném pobřežním větru," uvedl Tin Man Lee z kalifornského Los Angeles.

Foto: Tin Man Lee, Profimedia.cz

Sovice sněžná

"Vlastně jsem dokonce i jednou spadl, když jsem se k sově blížil. Stoupl jsem na shnilý strom a zlomila se pode mnou větev. Vzhledem k tomu, že jsem nesl na zádech výbavu, tak jsem se musel snažit padat dopředu na kolena a nikoliv na pozadí. Bolelo to, ale za ten snímek to stálo. Myslím si, že pták zíval. Na fotce to ale vypadá, že se směje," dodal Lee.

Foto: Tin Man Lee, Profimedia.cz

Národní park na americkém pobřeží je místem, kde se ukrývá velké množství rostlin a živočichů ohrožených vyhubením.

Park se rozpíná na více než 100 kilometrech čtverečních pobřežní divočiny a jde o největší kus pobřeží, které zůstalo v USA zcela zachované ve své původní podobě. V oblasti je tak velké množství rostlin a živočichů endemických právě jen pro tuto oblast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám