Hlavní obsah

Finský moderátor během vysílání předstíral pití piva, dostal vyhazov

– Helsinky
Novinky, Dagmar Plecháčová

Měl to být jen nevinný žert pro pár kolegů v televizním studiu, ale nakonec ho viděl téměř celý svět. Moderátor finských zpráv Kimmo Wilska se připojil k řadě svých kolegů, kteří podcenili živé vysílání. Pro pobavení svých spolupracovníků se totiž při reportáži o licencích na alkohol napil přímo ve studiu z láhve s pivem. Režie ho ale nečekaně brzy střihla zpět do záběru.

Článek

Nejznámější anglicky mluvící moderátor v zemi Kimmo Wilska, kterému se kvůli jeho chraplavému hlasu přezdívá finský Barry White, se dostal do nečekaných problémů.

Proti jeho původně žertovném kousku, kdy vytáhl láhev od piva přímo ve studiu, se postavila sama televize. Té jeho záměr pobavit kolegy vůbec vtipný nepřišel a moderátor byl ze své pozice propuštěn.

Sám Wilska k celému incidentu řekl, že šlo o špatné načasování. Žertík byl prý míněný původně jen k pobavení spolupracovníků a do éteru se neměl dostat. Jenže režie střihla reportáž dřív, než si Wilska myslel, a malér byl na světě.

Proti rozhodnutí vedení finské státní televize YLE se postavila řada lidí. Podporu moderátorovi vyjádřilo například i více než 40 tisíc uživatelů sítě Facebook. Také americký server BuzzFeed plánuje specifickou formu protestu, jeho redaktoři by se měli opít v živém vysílání.

Reklama

Výběr článků

Načítám