Hlavní obsah

Filipínka má jednu z nejpodivnějších závislostí, nemůže odolat skládačkám

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tagaytay

Filipínská podnikatelka v důchodu Gina Lacunaová má velmi neobvyklou závislost. Uchvátily jí malé kostičky skládaček puzzle. Dohromady už složila 471 děl roztříštěných na malé kousíčky a všechny vystavila ve svém muzeu ve městě Tagaytay.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žena s neobvyklou závislostíVideo: Reuters

 
Článek

Podle akademie světových rekordů tak získala titul za největší sbírku skládaček na světě. V Guinnessově knize rekordů je však zatím od května roku 2010 zapsaná Brazilka Luiza Figueiredová, která má ve své sbírce „pouze“ 238 dokončených skládaček puzzle.

S první skládací výzvou se šedesátiletá Lacunaová setkala, když z 5000 kousků skládala Mickey Mouse pro svého syna. Od té doby jí skládačky naprosto učarovaly, protože při jejich kompletaci zapomínala na stres a každodenní pracovní starosti.

„Při dokončení skládačky se cítím šťastně a vítězně, což je velmi dobrý pocit,“ svěřila se pro agenturu Reuters Lacunaová.

Od kreslených postaviček se Filipínka dostala až k reprodukcím proslulých uměleckých děl, jako je například „Hvězdná noc“ od Vincenta van Gogha nebo Picassova „Guernica“. Suverénně největší skládačkou ve sbírce je ale obraz „Retablo De Santa Columba“ od R. Van Der Weydena, který byl poskládán z 18 000 drobných kousíčků.

Její současná výzva je skládačka z neuvěřitelných 32 000 kousků, sama Lacunová si klade za cíl skládačku dokončit v průběhu nadcházejících tří měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám