Hlavní obsah

Fenka dalmatina přišla na psích jatkách v Číně o přední tlapky. Nakonec měla štěstí

Novinky, nčs

Alespoň částečné štěstí má fenka dalmatina, která našla nový domov v americkém Charlestonu. Emma Roo byla zachráněna z čínských psích jatek, kde přišla o přední končetiny. Díky neziskové organizaci Dalmatian Rescue z Floridy se na roztomilé zvíře osud nakonec usmál.

Foto: Profimedia.cz

Fenka dalmatina našla nový domov. Ilustrační foto

Článek

Dnes tříletou fenku adoptovala sedmadvacetiletá Misha Rackcliffová z amerického Charlestonu v Jižní Karolíně. Zachráněna byla ještě jako štěně z čínských psích jatek. Bohužel v té době měla už useknuté obě přední končetiny, chybí jí také část ocasu.

Jak její zachránci předpokládají, zmrzačena byla bez použití anestezie, jak je v Číně zvykem, aby se docílilo vyplavování adrenalinu. Maso je pak údajně křehčí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hi Furiends! THIS IS MY MOM!!! Isn’t she PAWSOME?! Mom and I are perfect for each other because we both hate Mondays, but we love Moms! We’ve decided to make Mondays a little brighter by hosting #FurMomMonday! We spend so much time focusing on all of our cute furry friends but we often forget about the dedicated Moms (and dads) who take care of them! Every week we will highlight a pawmazing dog mom! If you have a pawsome mom, post a story using #furmommonday and tag @emmarooonlyhastwo to be featured! 💕💕 . . . . . 📸 @aka_beezy . . . #furmommonday #dogmom #furmom #furmama #stopdogmeattrade #slaughterhousesurvivors #handicappedpet blessed #rescue #rescuedog #rescued #adoptdontshop #dalmatiandog #disableddog #disabledpet #dalmatianrescue #dalmatiansofinstagram #dog #dogsofinatagram #petsofinstagram #instadog #dogsonwheels #savealife #dalamtianclub #dalmatianlover

Příspěvek sdílený Emma Roo (@emmarooonlyhastwo), Čec 27, 2020 v 6:41 PDT

Emma ale měla štěstí a dostala se do rukou záchranné organizace, která zajistila zvířeti veterinární péči. Našla poté i nový dočasný domov v Číně. Definitivní štěstí přišlo, až když se dostala k adopci na internetu, kde si fenku vyhlídla nová majitelka z Jižní Karolíny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The Yulin Dog Meat Festival has begun! The new laws prohibit dog meat trade yet they are not being enforced and the Yulin Festival is still taking place. Dogs are being tortured and killed in the middle of the streets while onlookers do nothing to stop these terrible humans. It’s time to raise our voices and speak out against Yulin. No dog deserves to die in the hands of a human. It’s time to #ENDYULIN and #STOPDOGMEATTRADE! I am only one of the many dogs that @dalmatianrescue has rescued from China, Korea, and surrounding areas, please see the link in my bio and donate today to help them continue to rescue dogs like me! . . . . Special thanks to @3l_innovations for my pawsome bandana. I’ve been saving it for today!. . . #stopyulinforever #dogprosthetic #stopdogmeattrade #stopyulin #yulinfestival #dogmeat #dogmeattrade #endyulin #slaughterhousesurvivors #spottygang #blessed #rescue #rescuedog #adoptdontshop #handicappedpet #handicappeddog #dalmatian #dalmatiansofinstagram #dalmatiandog #wheelchairpup #wheelchairdog #dogwheelchair #dogsofinstagram #rescuedogsofinstagram #freedom #rescuedog #rescue #adoptdontshop #dogsofinstagram #puppiesofinstagram #instafamous @dalmatianrescue

Příspěvek sdílený Emma Roo (@emmarooonlyhastwo), Čen 18, 2020 v 3:57 PDT

„Ten strach, který prožila, v ní zůstal. Bojí se čehokoliv hlučného, ať už třeba vysavače, nebo fénu na vlasy,” vysvětluje nová majitelka Rackcliffová. Ta se s novým členem domácnosti setkala těsně před pandemií koronaviru, kdy bylo ještě možné přepravovat zvířata letecky z Číny do Spojených států.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hi friends! Mom said that so many very kind people have reached out wanting to offer support by sending packages to me. While we are so grateful for everyone’s generosity, mom says we aren’t allowed to give our address out to strangers on the interwebs... something about safety and that 101 Dalmatians movie where the puppies get kidnapped by Cruella De Ville. She also said that I already have too many treats and toys and that I really need to watch my figure... how dare she! However, mom said that she set up an Amazon Wishlist of items that would really help me out for anyone who wants to send me a present without us having to give out where we live. Some of the items listed are pet bandages and creams for my nubbies, liquid bandage and other supplies for when I cut them, some puzzle toys, and some physical therapy equipment. Big thank you to everyone who has messaged asking if they can send me care packages, I really appreciate you all but safety FIRST, right?! Please see link in bio for my wish list!

Příspěvek sdílený Emma Roo (@emmarooonlyhastwo), Čec 8, 2020 v 4:19 PDT

„Pamatuji si, jak jsem ji poprvé spatřila. Zaujaly mě její oči, které připomínají lidské. Bála jsem se jen, že bude hodně nedůvěřivá k lidem, když jsme se ale poprvé potkaly, vrhla se ke mně,” doplnila majitelka, která se s příběhem svěřila i na sociálních sítích, kde má fenka od té doby svoje fanoušky.

Díky tomu se také podařilo vybrat finanční prostředky, z kterých byly fence pořízeny třeba speciální protézy, díky kterým může chodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám