Hlavní obsah

Farmář se chystá na konec světa, vyrobil si obyvatelné koule

Peking

Čínský farmář Liou Čchi-jüan věří, že 21. prosince skutečně planetu Zemi zasáhne krutá pohroma, která vyhladí lidskou společnost. On se s tím ale smířit nehodlá a chce přežít. Vyrobil pro sebe a své příbuzné miniaturní Noemovy archy. Jsou to koule ze sklolaminátu, v nichž se může usadit a jistý čas přečkat až čtrnáct osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan chce konec světa přečkat v obřích koulíchVideo: Reuters

 
Článek

Koule dokáží plavat, jsou vzduchotěsné a mají vlastní kyslíkové bomby. Osoby se v nich mohou usadit a připoutat pásy, aby se v pohromou zmítané arše uchránili před vážným úrazem.

Foto: Profimedia.cz

Čínský farmář Liou Čchi-jüan v popředí svých výtvorů

Kulovité schránky ze sklolaminátu umějí plavat tak, že se nepřevalují a drží si vertikálně pořád stejnou pozici. Podle Lioua taková koule přežije zemětřesení, tsunami i ničivé záplavy.

Foto: Profimedia.cz

Sklolaminátové koule mají uchránit lidi před koncem světa

Lidé v nich budou dýchat vzduch z kyslíkových bomb a mít k dispozici nejnutnější zásobu pitné vody a potravin. Jeho archy – vyrobil jich zatím sedm – mají dokonce vlastní pohon.

Foto: Profimedia.cz

Farmář vyrobil miniaturní Noemovy archy tak, aby byly vzduchotěsné a přežily záplavy i zemětřesení

„Doufám, že se můj nápad zalíbí vládám či mezinárodním organizacím na celém světě a budou se jím inspirovat při vývoji záchranného systému pro případ živelních pohrom,“ uvedl farmář z čínské provincie Che-pej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám