Hlavní obsah

Extrémní skok přes kaňon nabral šeredné obrátky, cyklista se pustil kola

Novinky, vps

Freestyle závod horských kol Red Bull Rampage je opravdu extrémní záležitostí. Přesvědčit se o tom mohl jezdec Cameron Zink, který nezvládl skok přes dvacetimetrový kaňon a tvrdě dopadl na zem. Zink přitom není žádné ořezávátko, závod už v minulosti vyhrál.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista nezvládl dvacetimetrový skok přes kaňonVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Pád byl opravdu tvrdý, ale na videu z pohledu kamery na Zinkově helmě je slyšet, jak ležící mladík říká: „Myslím, že jsem v pořádku.“ Stevardi se na to nespoléhali a pro jistotu mu prohmatali obratle na páteři. Zink po chvilce vstal, a dokonce zvažoval účast v dalším kole víkendového závodu. Nakonec ale ze závodu odstoupil.

BEZ KOMENTÁŘE: Hrůzostrašný pád natočený z pohledu cyklisty kamerou na jeho helmě Video: LiveLeak.com

Skok přes propast je opravdu náročný, ale běžný smrtelník kroutí hlavou nad celou jízdou. Extrémnost závodu vyniká při pohledu z kamery na přilbě. Jízda po horském hřebenu nebo prudké sjezdy nejsou něčím, co by si průměrní cyklisté dopřávali při víkendové projížďce.

Sestřih pádů ze závodu Red Bull Rampage

Závod se koná v americkém národním parku Zion v Utahu. Jezdci jsou hodnoceni podle výběru cesty, technických schopností a složitosti triků. O různé pády a karamboly rozhodně není nouze, jak ukazuje kompilace z předminulého ročníku závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám