Hlavní obsah

Explodující UFO nad Sacramentem je nevysvětlitelnou senzací

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Pozorování různých létajících neidentifikovatelných objektů jsou celkem častá, ale aby někdo natočil UFO, které ve vzduchu vybuchlo, to je velká senzace. Teď se o ni postaral americký amatérský astronom Elijah Prychodzko se svou nahrávkou explodujícího světla. Nikdo nedokáže spolehlivě určit, o jaký objekt se ve skutečnosti jednalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan údajně natočil UFO, které explodovalo

 
Článek

Prychodzko zpozoroval podivný objekt 20. prosince nad kalifornským Sacramentem, ve kterém bydlí. Chtěl si vyzkoušet nahrávací schopnosti svého iPhonu, a tak ho přiložil k teleskopu. V tu chvíli ale zjistil, že jím pozorované světlo explodovalo. Nahrávku pak nějaký čas zkoumal, nedokázal si s ní ovšem poradit, a tak ji zaslal k prozkoumání televiznímu kanálu CBS 13.

„Je to natočené jeho telefonem skrz teleskop, takže jsme to museli zpomalit a přiblížit. Rozhodně to vypadá jako exploze,“ uvedl reportér Cody Stark, který nahrávku zkoumal.

Video pak poslal k podrobnější analýze odborníkovi na astronomii Stephenovi Maranovi. Ten má zkušeností na rozdávání, pracoval totiž s NASA na několika projektech a je mluvčím Americké astronomické společnosti. Ovšem ani on nedokázal událost spolehlivě rozklíčovat, pouze uvedl, že není astronomického původu.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Podle některých vysvětlení by se mohlo jednat o lom světla, mnoho skeptiků však tvrdí, že se jedná o podvod a Prychodzko jenom tahá veřejnost za nos.

Reklama

Výběr článků

Načítám