Hlavní obsah

Experiment ukázal, jak jsou lidé lhostejní k prostředí, kde žijí

Novinky, zpe
Manáma

Vadí vám, když lidé odhazují odpadky po ulici? A kdybyste při tom někoho viděli, řekli byste něco, nebo to raději nechali být? Mladík z Bahrajnu udělal sociální experiment - házel odpadky po ulici a skrytá kamera točila reakce lidí, kteří prošli kolem. Většina z nich byla lhostejná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Experiment ukázal, jak jsou občas lidé lhostejní ke svému prostředíVideo: compukhalid, Newsflare.com

 
Článek

Mladý muž natočil experiment na začátku března ve veřejném parku v Bahrajnu. Chtěl se zaměřit především na mladé lidi. Cílem bylo zjistit, jak budou reagovat, když uvidí, jak někdo znečišťuje přírodu a životní prostředí.

Autor pokusu následně uvedl: „Neuvěřitelné. Trvalo dvě hodiny, než se objevil člověk, který mi vynadal.“ I na videu je zřejmé, že některé lidi nepořádek na ulicích a v parku vůbec nezajímá.

Když se mladík kolemjdoucích zeptal, proč mu nic neřekli, někteří odpověděli, že ze strachu z jeho reakce. Báli se, že by se neznámý muž mohl chovat agresivně.

Experiment ukázal, jak jsou lidé lhostejní k domácímu násilí na veřejnostiVideo: STHLM Panda

Na internetu už se sociálních experimentů objevilo několik. Švédská skupina STHLM Panda například ukázala, jak se lidé chovají, když na veřejnosti vidí domácí násilí.

Takhle reagují muži, když na rande dorazí silnější žena místo štíhlé

Americká skupina Simple Pickup zase představila pokus, který ukázal, jak lidé reagují, když na schůzku dorazí obézní žena místo štíhlé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám