Hlavní obsah

Evropa sází jako divá. Ve hře je skoro pět miliard korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Loterie EuroMillions hypnotizuje celou Evropu. Potenciální výhra je ve stávající chvíli už na maximální povolené výši, hraje se o 190 miliónů eur, tedy asi 4,77 miliardy korun. Vítěz se při úterním tahu neobjevil, a tak se jackpot přesouvá ve stejné výši do dalšího tahu.

Lidi zachvátila sázkařská horečka, hraje se v přepočtu o téměř pět milard korunVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

O obrovskou sumu se bojuje v celé Evropě. Jako diví sází Francouzi nebo Britové. Každý přitom sní o tom, jak by s pohádkovou sumou naložil po svém. Někteří myslí sami na sebe, jiní by pomáhali jiným.

"Kdybych vyhrál 190 miliónů euro, nejdříve bych se snažil učinit šťastnými potřebné lidi v nesnázích. A toto by byla tak obrovská suma, že by se určitě dostalo na velké množství charitativních organizací," zasnil se pro agenturu Reuters jeden z obyvatel Paříže Jean Paul Girardot, který si také vsadil.

Velké nadšení do loterie panuje i v belgickém Bruselu. Jeden z místních, Fernande Oste, přiznal, že si tentokrát vsadil i na úterní tah, ačkoliv běžně sází jen v pátek. Ve hře je totiž opravdu hodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám