Hlavní obsah

Egyptští lékaři vyňali z pacientova těla 23 kilogramový nádor

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Lékaři v egyptském městě Dimját v neděli oznámili, že se jim z těla pacienta podařilo odstranit téměř 23 kilogramů vážící nádor, který kvůli své velikosti zcela zaplnil dutinu břišní. Operovaný muž se prý nyní po zákroku úspěšně zotavuje.

Foto: Lenka Zvonková

Městská knihovna Valašské Klobouky pořádá mnoho kulturních akcí

Článek

51letý úředník Mamdouh Eissa trpěl po řadu let nejdříve mírnými, později velmi urputnými bolestmi v oblasti žaludku. Strach z doktorů a pracovní vytížení mu zabraňovaly, aby se podrobil příslušným lékařským prohlídkám včas.

Jako žena v 9. měsíci

Bolest se stala nesnesitelnou až letos koncem března, v té době ale už nádor zabral téměř celou dutinu břišní a jeho přítomnost poškozovala nejen vnitřní orgány, ale projevovala se i navenek nepřehlédnutelným růstem břicha. "Vypadal jako žena v 9. měsíci, která bude ihned rodit," shrnul pacientův stav v momentě hospitalizace ředitel dimjátské nemocnice, která zákrok provedla, Osama al-Malt.

Vyjmutý nádor byl dlouhý 35 centimetrů, místy až 40 centimetrů, a v průměru 25 centimetrů široký. Podle lékařské zprávy způsobil zvětšení břicha v takovém rozsahu, že "nebylo vidět mužské pohlaví". Specialisté teď zkoumají, zda byl rekordní nádor zhoubný, či nikoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám