Hlavní obsah

Dvouletý chlapec spadl do prudké řeky. Co nezvládla matka, napravil osmiletý bratr

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchapřítomnost osmiletého chlapce v britském Walesu zabránila tragédii. Poté, co jeho mladší bráška uklouzl na kameni a spadl do prudké řeky, se mu podařilo dotáhnout ho zpět ke břehu. Jako první za ním skočila 31letá matka Kate. Ta však neuspěla a proud ji odtáhl pryč.

Foto: Profimedia.cz

Příroda ve Walesu je krásná, i nenápadné říčky ale umí být zrádné. Ilustrační foto

Článek

Kate Palmerová z velšské vesnice Pengam byla v neděli na každodenní procházce se svými třemi syny, když dvouletý Louis-Arthur uklouzl na kameni a spadl do prudké řeky. Jednatřicetiletá matka ani moment neváhala a skočila za ním, rychlý proud ji však stáhl dříve, než se k synovi zvládla dostat.

„Stalo se to všechno tak rychle. Držel mě za ruku a najednou uklouznul. Skočila jsem za ním, ale nedokázala jsem se až k němu dostat. Potom skočil Lucas, úplně bez přemýšlení. Odvedl dobrou práci. Louis asi zapojil nějaký mód s názvem ‚přežití‘, protože se mu podařilo převalit na záda tak, že měl hlavu nad vodou,” uvedla žena.

Jednatřicetileté ženě se prý podařilo postrčit Louise k Lucasovi, který nakonec dvouletého chlapce přiblížil ke břehu tak, aby mu mohl s jeho vytáhnutím pomoci pětiletý bratr Lawson.

Panika se spustila až doma

„Byla jsem opravdu hodně překvapená tím proudem. Jsem dobrý plavec a řeka se zdála být klidná. Když jsem tam ale skočila, najednou jsem neměla vůbec nic pod nohama. Zničila jsem si mobil, ale když jsme byli všichni venku z vody, tak jsem prostě hodila dítě na záda a vyrazili jsme směr domov. Panika u mě začala až ve chvíli, kdy jsme dorazili domů,” popsala Kate.

„Jsem vděčná, že jsme všichni v pořádku. Nevím, co by se stalo, kdyby Lucas nejednal tak rychle. Teď alespoň všem říká, že je superhrdina,” uvedla Kate směrem k chlapci, který v pátek oslavil osmé narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám