Hlavní obsah

Dvě sestry současně porodily bílé i černé dítě

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Na první pohled téměř neuvěřitelná genetická shoda se stala sestrám Sharon Brownové a Sonii Harrisové z anglického Birminghamu. Obě porodily dvě děti, z nichž jedno je světlé a druhé tmavé barvy pleti. Sonia má pětiletá dvojčata, chlapce Camerona a Kylea, Sharon je naopak matkou sedmileté Paige a pětileté Kayleigh, informoval deník Daily Mail.

Článek

Soniin Cameron má od narození hnědou pleť a tmavé kudrnaté vlasy, ale jeho bratr je plavovlasý se světlou pletí. Podobně jsou na tom i jejich sestřenice Paige a Kayleigh. Kudrnaté tmavé vlasy a snědou pleť má Paige, která kontrastuje se svojí sestrou, světlým typem s modrýma očima a dlouhými blond vlasy.

Pětatřicetiletá Sharon počala dívky s Phillipem Bradleym, který je běloch a Soniin partner taktéž. Jelikož jsou Sharon i Sonia mulatky, neobvyklá kombinace jejich dětí měla větší šanci se projevit.

Obrovské překvapení zažila však hlavně Sonia, které se ihned po sobě narodila miminka rozdílné barvy kůže: „Byla jsem opravdu v šoku, když se chlapci narodili. Cameron byl na světě první a poté jsme viděli dvě bílé nožičky a bříško. Pomyslela jsem si, co se to stalo?“

Neobvyklé, ale ne nemožné

„Lékař mi řekl, že je to sice velmi neobvyklé, ale že se to stát může. Lidé na první pohled nepoznají, že jsou to jednovaječná dvojčata. Přesto jsou si ale podobní. Oba jsou hlavně velmi temperamentní a energičtí,“ řekla Harrisová.

Všechny čtyři děti jsou si velice blízké a rády spolu tráví čas. Hrají počítačové hry, fotbal a pořádají závody na kolech.

„Holky se občas zeptají, proč je jedna z nich tmavá a druhá světlá, tak jim říkám, že Paige vypadá jako já a Kayleigh je po tátovi. Když byly mladší, někteří lidé na ulici se na nás pobaveně dívali a většinou si mysleli, že jsou to dvě kamarádky. Nám to ale ani v nejmenším nevadí, nikdy bychom naše děti nevyměnily,“ dodala Sharon za sebe i svou sestru.

Profesor genetiky na univerzitě v Londýně Steve Jones uvedl, že sourozenci mají rozdílnou barvu kůže jednoduše proto, že Paige a Cameron zdědily více genů po svých matkách, zatímco Kayleigh a Kyle po otcích a dodal, že se ani nejedná o extrémně unikátní záležitost.

Reklama

Výběr článků

Načítám