Hlavní obsah

Dva roky seděla mrtvá v kuchyni, seniorka nikomu nechyběla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky se po Italce Marinelle Berettové nikdo nesháněl. Až neudržovaná zahrada napověděla, že se sedmdesátiletou seniorkou možná není něco v pořádku. Hasiči, kteří do domu v italské Lombardii vstoupili, pak objevili v kuchyni mrtvé tělo. Bylo tam přibližně od konce roku 2019.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Berretová žila sama v domě se zahradou v Prestinu nedaleko jezera Como. Právě neudržovaná zahrada a vysoké stromy, u kterých hrozilo, že se po vichřici vyvrátí, donutily policii k návštěvě. Seniorka však neotevírala, a tak byli na místo přivoláni hasiči, kteří do domu vstoupili v obavě, že seniorka může být v ohrožení života.

V domě však bylo nalezeno už pouze tělo ve značném stupni rozkladu, podle kterého byla odhadnuta přibližná doba smrti na konec roku 2019. Mluvčí radnice v Como Francesca Manfrediová uvedla, že příčina smrti seniorky zatím není známa, navíc se zatím nepřihlásili ani žádní příbuzní. Cizí zavinění však policie vyloučila.

Sousedé se po Berretové nesháněli, údajně se domnívali, že se přestěhovala kvůli koronavirové pandemii na venkov.

Problém samoty

Starosta města pozval obyvatele na pohřeb, který město uhradí. „Vypadá to, že tato žena neměla žádné příbuzné ani přátele, tak bychom se na jejím posledním rozloučení mohli příbuznými stát my všichni,“ citoval starostu server CNN.

Nad smrtí ženy vyjádřila lítost i italská ministryně pro rodinu Elena Bonettiová. „To, co se jí stalo, tíží svědomí nás všech. Naší povinností je vzpomenout si na její život. Nikdo by neměl být sám,“ uvedla na sociálních sítích.

Podle radnice nebyla Berretová na seznamu seniorů, za kterými dojíždí pečovatelská služba. V Itálii případ znovu rozvířil debaty o samotě seniorů. Z dat italského Národního statistického úřadu vyplývá, že až 40 procent lidí starších 75 let žije o samotě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám