Hlavní obsah

Dům pro nejvýznamnější osobnosti Anglie je na prodej za tři miliardy korun

– Londýn
Novinky, Michaela Cmíralová

Cornwall Terrace číslo jedna je londýnské sídlo s vyhlídkou na Regent´s park. Je součástí zástavby, která vznikla, aby hostila ty nejvýznamnější osobnosti Anglie a smetánku. Několik místních rezidencí prošlo opravami a jsou na prodej. Cena, za kterou se prodává rezidence číslo jedna je ovšem téměř nedostižná.

V Cornwallu najdete jedny z nejdražších světových rezidencí a jsou na prodejVideo: Novinky

 
Článek

Cornwall Terrace číslo jedna se rozprostírá na dvou tisících metrech čtverečních. Má sedm ložnic, devět koupelen a jedenáct salonků. Prodejní cena 100 miliónů liber (3 153 243 000 korun) znamená, že za metr čtvereční zaplatíte v přepočtu více jak 1,5 miliónu korun. Tím se luxusní sídlo stává jedním z nejdražších domů, jaké byly kdy uvedeny v Anglii do prodeje.

Při takto vysoké ceně by kupec musel zaplatit dalších dvě stě milionů korun jen na dani z nákupu nemovitosti. Kromě toho by musel ročně splácet obecní daň z ceny majetku ve výši čtyřicet tři tisíc korun.

Cornwall Terrace byla původně navržena a postavena ve třicátých letech devatenáctého století renomovaným architektem Decimusem Burtonem, na jehož práci dohlížel uznávaný John Nash.

Stala se oficiální rezidencí novozélandského velvyslance, kterému sloužila od roku 1955 až do sedmdesátých let dvacátého století. Po celou tu dobu se zde konaly okázalé dýchánky pro členy královských rodin a společenské smetánky.

Směs klasiky a moderny

Rezidence je popsána jako jedna z nejlukrativnějších soukromých rezidencí v Londýně. Při opravách čtyřpatrového domu se nešetřilo na žádných výdajích. Při poslední rekonstrukci byl dům transformován do sídla, kterým se hlavní město Anglie může pyšnit jako svojí trofejí.

Rezidence se honosí dokonalým skloubením klasických a moderních prvků, kdy se mramor a haly lemované vápencem snoubí s nejmodernějšími technologiemi jako je například iPadem kontrolované osvětlení.

Součástí rezidence je i sportovní komplex zahrnující tělocvičnu a bazén. Před sídlem se rozkládá čtyřicet metrů dlouhý pruh zahrady a majestátní dvojité schodiště. Posledních sto padesát let využívali rezidenci velvyslanci, generálové a smetánka.

Reklama

Výběr článků

Načítám