Hlavní obsah

"Důkazy", že Elvis nezemřel, skončily v aukci

Sbírka fotografií, knih a složek Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) ze zaniklého amerického muzea s názvem Elvis žije se prodala na internetové aukční síni e-Bay za 8300 dolarů (asi 151 000 korun). Bývalý majitel malého muzea, které shromažďovalo údajné důkazy, že slavný zpěvák Elvis Presley je stále naživu, doufá, že nový vlastník kolekce bude tuto teorii nadále udržovat.

Článek

Dnes jednaosmdesátiletý Bill Beeny začal muzeum ve státě Missouri provozovat z čirého nadšení v roce 1990. Kromě toho také intenzivně pátral po důkazech, které by podpořily pro mnohé fanoušky stále velmi lákavou hypotézu, že král rokenrolu nezemřel.

Došel dokonce tak daleko, že srovnával pokoutně získané vzorky DNA a napsal knihu s titulem Elvisova DNA dokazuje, že je naživu! Dodnes je skálopevně přesvědčen, že zpěvák žije kdesi pod jiným jménem, protože se dostal do programu na ochranu svědků a musel změnit identitu.

Součástí vydražené sbírky z muzea je zvuková nahrávka, na které prý zní Presleyho hlas z telefonního záznamníku - dlouho po oficiálním datu jeho smrti. Dalším exponátem jsou údajné spisy FBI, ve kterých se tvrdí, že Presley s federálními agenty spolupracoval. Dražila se také replika mistrova cadillaku, plakáty, fotografie, novinové výstřižky, napodobenina Presleyho náhrobního kamene a dokonce i replika rakve, v níž bylo v roce 1977 vystaveno jeho tělo.

Beeny se dal slyšet, že sbírku prodal, protože chce svou energii nyní věnovat službě potřebným a sháněním peněz pro súdánský region Dárfúr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám