Hlavní obsah

Důchodce spláchnul do záchodu téměř půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KIEL

Kuriózním způsobem se potrestal za svou zapomnětlivost a roztržitost čtyřiašedesátiletý penzista a bývalý majitel knižního antikvariátu ze severoněmeckého Kielu. Až nyní našel při jarním gruntování obálku s 30 tisíci marek, kterou si kdysi odložil takříkajíc na horší časy. V domnění, že po přechodu na euro jsou bankovky stejně už neplatné, je rázně spláchl do záchodu.

Článek

Brzy však zjistil, jak hluboce se mýlil. Balíček totiž ucpal odpad a z potrubí ho vyprostil instalatér přivolaný nájemníky, kteří obývají byt pod ním. Řemeslník nález neprodleně oznámil na policii a té se rychle podařilo vypátrat původního majitele peněz.

Až od ní se stařec dozvěděl, že staré pětiset a tisícimarkovky si stále ještě může proměnit ve Spolkové bance na eura. Popletu pro jistotu doprovodili do její místní filiálky, jejíž pracovníci sice nelibě nad páchnoucími bankovkami krčili nos, nicméně mu za ně vydali šek, jehož hodnota činí v přepočtu téměř půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám