Hlavní obsah

Drzý leďňáček nerespektoval lidská pravidla

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorest

Fotografové divoké přírody nemají snadnou obživu. Často jsou jejich příjmy závislé jen na tom, zda se jim podaří pořídit nějakou výjimečnou fotografii. Šestačtyřicetiletý Dean Mason měl tentokrát štěstí. Jeho fotografie ledňáčka požírajícího rybku na ceduli se zákazem rybaření je vyjma štěstěny i dílem jeho skvělého postřehu.

Foto: Profimedia.cz

Zákaz rybaření? K smíchu...

Článek

"Chodím sem asi tak pět nebo šest let, ale tohle je poprvé, kdy jsem zahlédl ledňáčka na této značce s rybkou v zobáku. Bylo to vážně vtipné," uvedl fotograf.

Svůj vtipný "úlovek" pořídil Dean Mason během procházky okolo řeky Stour v britském Dorestu. Výjev, kdy pták požíval drobnou rybičku na ceduli zakazující rybaření ho zaujal, proto rychle pořídil několik fotografií.

Foto: Profimedia.cz

Ledňáček se nenechal značkou jakkoliv omezovat.

"Viděl jsem tu značku, sedl si a asi dvě hodiny čekal a doufal, že na ní nějaký pták přistane. Potom opravdu přistál, chvíli na ní setrval a najednou vyrazil střemhlav k řece a vrátil se s tou malou rybičkou. S nějakým zákazem si evidentně hlavu nedělal," řekl pobavený fotograf.

"Nemyslím si, že budu mít ještě někdy dostatek štěstí, abych zachytil znovu něco tak vtipného - šance jsou opravdu malé. Naštěstí jsem byl ale ve správnou chvíli na správném místě," dodal Mason.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám