Hlavní obsah

Dron shodil na Tel Aviv stovky balíčků s marihuanou

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Tel Avivu pršela z nebe marihuana. Na hlavní náměstí drogu v balíčcích vypustil dron. Podle serveru Metro šlo o práci aktivistů, kteří usilují o legalizaci konopí. Kolemjdoucí si prý stihli několik kusů ukořistit, než dorazila policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z dronu nad Tel Avivem padaly pytlíčky s marihuanouVideo: Reuters

 
Článek

„Přišel čas. Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to dron, který vám přináší z oblak konopí zdarma,“ uvedla na sociálních sítích aktivistická skupina Green Drone, která za čtvrteční akcí stála.

Na telavivské Rabinovo náměstí svrhli aktivisté stovky balíčků s konopím. Místo si nevybrali jen kvůli tomu, že je frekventované, ale i proto, že se na tomto místě zpravidla konají demonstrace nebo politická shromáždění.

Dealeři posílali drogy poštou. Balíčky prozradil zápach marihuany

Koktejl

Policie následně uvedla, že zatkla dva muže, kteří dron pilotovali. V prohlášení doplnila, že balíčky byly plné nebezpečné drogy. Řadu z nich strážníci zabavili.

V Izraeli je aktuálně povoleno užívat konopí pouze pro specifické lékařské účely.

Rekreační užívání je nelegální, ale částečně dekriminalizované. Občané, kteří jsou na veřejných prostranstvích přistiženi při kouření jednou či dvakrát, nemohou být zatčeni, pokud nemají žádný předchozí záznam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám