Hlavní obsah

Douglas a Zeta-Jonesová se soudí o svatební fotografie

– LONDÝN

Londýnský soud dnes začal projednávat žalobu manželů Michaela Douglase a Catherine Zeta-Jonesové, kterou podali na časopis Hello! kvůli tomu, že bez jejich souhlasu zveřejnil snímky z jejich svatby.

Článek

S nekvalitními snímky vyšel na veřejnost tři dny předtím, než s oficiálními fotografiemi zaplavil novinové stánky časopis OK!. Za ně časopis OK! zaplatil Douglasovi a Zeta-Jonesové milion liber (asi 54 milionu korun).

Advokát žalující strany Michael Tugendhat zdůraznil, že manželé věří, že časopis za zveřejnění fotografií trestu neunikne. Herecký pár požaduje 500.000 liber (asi 27 milionů korun) odškodného za ztrátu příjmů, stres a poškození kariéry vinou ubohé kvality snímků. Manželé byli hluboce zraněni, že snímky byly takto bez dovolení pořízeny, už proto, že do podezření upadli jejich přátelé i příbuzní, než se vyjasnilo, že pachateli jsou profesionální fotografové. Tehdejší snoubenci odmítli nabídku časopisu, aby mu za 1,5 milionu dolarů prodali práva na fotografie ze svatebního obřadu. Podle Tugendhata pak majitel listu Eduardo Sanchez Junco zosnoval "krycí operaci", aby získal neautorizované snímky opulentního obřadu, který se konal v New Yorku v roce 2000.

Nesoudí se pro peníze

Hello! popírá obvinění s tím, že mu byly snímky nabídnuty na otevřeném trhu a měl právo je zveřejnit. Kromě něho je žalována také španělská mutace Hola SA, Junco a fotograf Philip Ramey. Manželé se snažili zablokovat zveřejnění neautorizovaných fotografií, soud však jejich žádost zamítl a řekl jim, že pokud chtějí, mohou usilovat o odškodnění. Nepustili se do soudního řízení, aby získali peníze. Prostě nechtěli, aby fotografie pořízené bez jejich vědomí byly zveřejněny, poznamenal advokát. Zatím posledním filmem Catherine Zeta-Jonesové, která čeká s Michaelem druhého potomka, je právě uváděné Chicago. Její manžel, který se sám proslavil v mnoha filmech jako Wall Street, Honba za diamantem či Honba za klenotem Nilu, je sám synem slavného herce Kirka Douglase.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám