Hlavní obsah

Doktor Carter opouští Pohotovost

– LOS ANGELES
Právo, Jaroslav Höfer

Přes jedenáct let ošetřoval lékař John Carter pacienty na Pohotovosti, tedy v jednom z nejslavnějších televizních seriálů, ale zřejmě ani příchod nové sociální pracovnice, která se do něho zamiluje až po uši, ho už nepřesvědčí, aby tam i nadále zachraňoval každý týden další nemocné. Důvod je prostý, Noah Wyle, který doktora Cartera hraje, už má seriálu po krk.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

"Teď se můj život točí kolem jiných starostí," vysvětloval třiatřicetiletý herec v televizním pořadu E! News Live. "Mám syna, rodinu a přátele, s nimiž jsem se před dvanácti roky rozloučil a kteří se ptají, kdy se vrátím."

Nedostatek vytrvalosti Wylemu nelze upřít. Carter je poslední z hlavních postav, jejíž osudy sledují diváci už od prvních epizod zdánlivě nekonečného příběhu. Další protagonisté Anthony Edwards, George Clooney, Eriq La Salle a Julianna Marguliesová odešli už dávno před ním a v Hollywoodu se vůbec neztratili.

Také Wyle se ohlíží po pěkných filmových rolích. V posledních dvou letech stihl kromě seriálu ještě natočit film Dost s Jennifer Lopezovou a Bílý oleandr s Renée Zellwegerovou. Vlastní i malou divadelní společnost Blank Theatre Company a každoročně pořádá festival her nadějných autorů.

Role na tělo

"Vím, že mě lidé budou až do konce života ztotožňovat s rolí doktora Cartera, a nic proti tomu nemám. Vždycky jsem se snažil vnášet do té postavy co nejvíc z vlastních zkušeností, proto jsem si s ní dost podobný." Na jeden svůj kontakt s medicínou Wyle prý nikdy nezapomene. To když se na střední škole rozhodl darovat krev.

"Vzpomínám, jak se nade mnou nakláněla nějaká žena a řekla: To je poprvé, co tohle dělám...," dal jednou k dobru. "To mi stačilo, abych omdlel a probudil se pak až v zadní části pojízdné transfúzní stanice." Proto prý plně rozumí strachu pacientů z injekční stříkačky, zvlášť hraje-li lékaře, který se toho musí o své profesi stále hodně učit.

Mnohem lépe, než v bílém plášti, se cítí doma. Pořídil si totiž farmu, kde svého času choval pět psů, šest koček, dva koně, dva poníky a k tomu slepice, kozy, trpasličí vietnamská prasátka a dokonce i pštrosy. "Vůbec není špatné, když přes týden člověk pro kameru předstírá, že je lékař, a o víkendu čistí zvířatům stáje."

Nová láska

Jednou z nových postav Pohotovosti bude krasavice ze seriálu Twin Peaks, bývalá fotomodelka Madchen Amicková. Bude to idealistka a pro doktora Cartera zřejmě lepší partnerka, než byla matka jeho nešťastného dítěte.

Kvůli jeho odchodu snad seriál z obrazovek nezmizí. Sledovanost má stále vysokou, a nedojde-li k prudké změně nálad amerických diváků, má budoucnost zajištěnou. Ostatně ani lékařův odchod ze seriálu není ještě úplně definitivní. "Do konce natáčení poslední řady zbývá ještě hodně času a Wyle může své rozhodnutí změnit," konstatovala mluvčí společnosti Warner Bros.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám