Hlavní obsah

Dojatý ošetřovatel se po 18 letech shledal s ukradeným slonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dojemný okamžik prožil ošetřovatel Chob Rieng Ngoen z Thajska, který se po 18 letech shledal se slonem, kterého mu ukradli pytláci. Chob po slonovi nepřestával pátrat a nakonec jej skutečně dostal zpátky domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Odcizený slon a jeho ošetřovatel se po 18 letech odloučení opět setkávajíVideo: AP

 
Článek

Dvaasedmdesátiletý Samec Pang Yo byl ukraden v roce 2003 v thajské provincii Surin, a jak se později ukázalo, byl prodán za 1,4 milionu bahtů (900 tisíc korun) na sloní farmu. Jeho majitel ale zarputile po zvířeti pátral, dal výpověď v práci a rozhodl se, že svého slona najde.

Když se však Chob skutečně objevil na sloní farmě a chtěl zvíře koupit zpátky, vedení farmy odmítlo. Začala tak zdlouhavá soudní bitva, kterou nakonec po 18 letech ošetřovatel vyhrál a na konci září se se slzami dojetí v očích se slonem opět shledal.

„Jsem šťastný, že je doma. Znám ho skoro celý svůj život. Je znovu se svojí rodinou a je v bezpečí,” uvedl ošetřovatel pro agenturu AP.

Rozhněvaný slon rozbil kly čelní sklo autobusu, řidič zůstal ledově klidný

Koktejl

Nyní bude Pang Yo dočasně umístěn do areálu univerzity, kde si se svým mahútem bude zvykat na nové prostředí. Posléze bude odvezen zpátky k ošetřovateli domů.

Sloni jsou národním zvířetem Thajska, odhaduje se, že ve volné přírodě jich žije asi 2000 a podobný počet v zajetí. Tam jsou často chováni jako domácí mazlíčci nebo pracují v cestovním ruchu, případně pomáhají při náboženských rituálech. Sloni jsou v Thajsku chráněni, za jejich zabití hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám