Hlavní obsah

Doba monolitová: Další záhadný objekt se objevil v Kalifornii

Novinky, Jakub Štěpánek

Zdá se, že z tajemných monolitů se pomalu stává fenomén. Poté, co se objevily a zase zmizely monolity v Utahu a Rumunsku, mají nyní o záhadu postaráno i v Kalifornii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Další monolit se objevil v KaliforniiVideo: KEYT, AP

 
Článek

Kalifornský monolit se podobá tomu, který se minulý týden objevil v Utahu. Našli ho tento týden na turistické trase u města Atascadero zhruba na půl cesty mezi San Franciscem a Los Angeles. Stejně jako v Utahu a Rumunsku není jasné, kdo jej na místě postavil, informovala agentura AP.

Objevil se další záhadný monolit, tentokrát v Rumunsku

Koktejl

Objekt se prakticky ihned stal v okolí atrakcí a se záhadným monolitem se přišla vyfotit řada lidí. Nechtěným efektem překvapivé slávy místa se staly hromady povalujících se odpadků a auta zaparkovaná ve vegetaci, postěžovaly si tamní úřady.

Stejně jako u předchozích monolitů byl i ten kalifornský postaven bez patřičného povolení. Uvidí se, zda není opět jen otázkou času, kdy monolit sám od sebe záhadně zmizí.

Záhadný utažský monolit zmizel

Koktejl

Třetí zdokumentovaný případ monolitu stále budí vášně a vyvolává diskuze na sociálních sítích. Zda má objekty na svědomí jeden autor, organizovaná skupina, nebo se jedná o řetězovou reakci či snad rok 2020 okoření ještě návštěva mimozemšťanů, není zatím vůbec jasné. O tom, kdo má monolity na svědomí, koneckonců můžete hlasovat v odlehčené anketě níže.

Výrazem monolit se označuje sloup či pilíř z jednoho kusu kamene. Označení se však používá i pro jednolité objekty složené z jiných materiálů. Například tříhranný utažský monolit byl složen z hliníku a nejednalo se o jediný kus, ale o tři stěny, které k sobě byly přinýtovány.

Anketa

Kdo má podle vás na svědomí stavění monolitů?
Na sobě nezávislí jednotlivci
6,3 %
Organizovaná skupina
15,5 %
Mimozemšťané
10,5 %
George Soros
1,8 %
Kazma
5,7 %
Miroslav Kalousek
60,2 %
Celkem hlasovalo 9789 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám