Hlavní obsah

Do práce musela chodit kilometry pěšky, dárek od kolegů ji rozbrečel

Novinky, nčs

Darlene Quinnová, 60letá pracovnice zásilkové služby v Jižní Karolíně, musela kvůli rozbitému autu chodit denně do práce a z práce pěšky. Toho si všimli kolegové a rozhodli se, že to tak nenechají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženě se auto rozbilo před několika měsíci. Když si spolupracovníci všimli, že chodí do práce pěšky, nabídli se někteří, že ji z domova vyzvednou, případně domů svezou.

Nebyla to malá úleva. Do práce to Quinnová měla 12 mil, tedy necelých 20 kilometrů.

Časem začali kolegové přemítat o nějakém trvalejším řešení, než byla spolujízda. Vzhledem k tomu, že si Quinnová nové auto sama nemohla dovolit, rozhodli se, že na pomoc pro ni založí veřejnou sbírku, do které sami také přispějí.

Díky nim a dalším dobrodincům se zanedlouho vybralo přes osm tisíc dolarů (185 tisíc korun), za které koupili ojeté SUV.

Souboj hasicího letadla s SUV má jasného vítěze

Koktejl

Když minulý týden došlo ke slavnostnímu předání vozu, dojatá žena se neubránila slzám. „Rozbrečela se a nemohla tomu uvěřit. Byla hrozně vděčná,” prozradil jeden z kolegů Josh Lewis.

„Ta žena je inspirací. Jen si představte chodit tolik kilometrů denně kvůli tomu, abyste se dostali do práce. Já bych to asi nezvládl,” dodal Lewis.

Reklama

Výběr článků

Načítám