Hlavní obsah

Do ložnice kapal med z ohromného včelího hnízda ve stropě

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Manželé Eylesovi z australského Brisbane dospěli k šokujícímu zjištění, když si nájemník v domě, o který pečují, stěžoval na záhadnou hnědou substanci kapající ze stropu jeho bytu. Když pátrali po jejím původu, s překvapením zjistili, že to je med z obří včelí kolonie.

BEZ KOMENTÁŘE: Z obřího úlu ve stropě vtékal do pokoje mladé dívky med

 
Článek

„Nájemník si stěžoval realitní společnosti na barevnou skvrnu na stropě ložnice v přízemí. Společnost vyslala mého manžela Matta, aby se na to podíval. Dotkl se skvrny prstem. Když zjistil, že to voní jako med, ochutnal to,“ uvedla v pondělí pro australskou televizi 9News Sue Eylesová.

„Včely hnízdo opustily a med nikdo nekonzumoval, takže začal prosakovat do stropu a poté z něj kapat. To hnízdo bylo ohromné a med byl všude,“ dodala Australanka.

Matt Eyles včelí plástve z otvoru ve stropě odstranil, včely se tam prý ale po čase opět vrátily.

„O šest měsíců později nájemník hlásil, že v blízkosti stejného pokoje opět létají tisíce včel. Manžel se to opět vydal řešit. To bzučení prý bylo neuvěřitelné,“ popsala Eylesová.

Včely Eyles nakonec vykouřil a otvory ve stropě opravil.

Bodavé nebezpečí

Specialistka na chování včel Katja Hogendoornová z univerzity v Adelaide podle fotografií usoudila, že ve stropě domu žilo více než 40 000 včel. Navíc se nechala slyšet, že pro včely není neobvyklé, že si staví hnízda na stejných místech, ze kterých už jednou byly vypuzeny.

„Jakmile už včely jednou nějaké místo užívaly, vycítí to a vrací se tam, pokud jim to neznemožníte,“ uvedla Hogendoonová, podle které dokážou být včely nesmírně nebezpečné. Doporučuje tedy, aby lidé při odstraňování jejich společenstev přivolali profesionály.

„Statisticky jsou včely nejnebezpečnějšími tvory v Austrálii,“ dodala Hogendoonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám