Hlavní obsah

Dívky z katolické školy zkoušely gumové medvídky s THC. Nebyl to dobrý nápad

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslely si, že to bude zábava a odreagování, ale šeredně se spletly. Třináct britských školaček skončilo v nemocnici poté, co ochutnávaly gumové medvídky s obsahem THC. Podle všeho si je měly objednat na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Dívky skončily v nemocnici. Ilustrační foto

Článek

Studentky katolické školy v londýnské čtvrti Highgate, kterou navštěvují žáci od 11 do 18 let, si chtěly zkrátit dopolední přestávku experimentem s gumovými medvídky. Podle všeho ale byla sladká pochoutka „vylepšená” blíže neurčenou dávkou THC, tedy aktivní látkou marihuany.

Každá z dívek měla sníst okolo pěti kusů cukrovinky. Poté se vrátily na vyučování, některým ale začalo být velmi špatně a došlo na hromadné zvracení. Do školy byli přivoláni zdravotníci, kteří třináct dívek museli převézt do nemocnice.

Pochází zřejmě z internetu

Jedna z matek v úterý pro britský Daily Mail uvedla: „Říká se, že se přejedly gumovými medvídky. Potom jim bylo špatně a učitelka přivolala sanitku. Pořád čekáme na další podrobnosti, ale je velmi znepokojující, že k takovým věcem dochází zrovna ve škole.”

Dron shodil na Tel Aviv stovky balíčků s marihuanou

Koktejl

„Celá škola mluví jen o medvídcích, ale já jsem slyšela i o jiných výrobcích z marihuany. Navíc mi dcera říkala, že se to nestalo poprvé,” uvedla další z matek k pondělnímu incidentu. Balíček bonbonů s THC se dá na internetu pořídit údajně za zhruba 30 liber (900 korun).

Obsah THC v gumových medvídcích následně potvrdila i policie. Ta rovněž informovala o stavu hospitalizovaných dívek – žádná z nich by neměla mít vážnější a trvalejší újmu na zdraví. Hlavním problémem tak zůstala především velmi silná nevolnost.

Senior v Anglii chtěl poděkovat zdravotním sestrám a přinesl dort. Byl plný marihuany

Koktejl

„Zatím nikdo nebyl zatčen a vyšetřování pokračuje,” dodala policie, se kterou spolupracuje i vedení školy. Jejich cílem je především zjistit, jak se sladkosti s THC do školy dostaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám